Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Rusko chystá státní procesory Bajkal postavené na ARM od Radovan - To už ani nevíš pod čím jsi blábolil?...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 7. 2014 20:52

    Radovan (neregistrovaný)

    To už ani nevíš pod čím jsi blábolil? Nebo to byl jiný Blábolofil? Tak si to pište, když si to nedokážete navzájem říct! Nebo si řekni tomu, který se tady chlubil jak dobře umí vyhledávat.

    Ruština není těžká, Čech při troše snahy porozumí aspoň něco. A také je dobré mít po ruce někoho kdo s překladem vypomůže, třeba já si s ruštinou, polštinou a angličtinou vystačím sám, francouzsky, německy, maďarsky a hindí pomůžou známí. Příbuzné jazyky jako ukrajinština nejsou větší problém. Takže já nemám problém porovnat víc různých pramenů, člověku to dost otevře oči ;-)
    Takže anglicky, mise OBSE v Lugansku: http://www.youtube.com/watch?v=pDmVbSdhu_k
    Zajímavé záběry, ne? Podle těch ksichtů co dělá je mu jasné že tohle se bude hodně blbě překrucovat.

    Ty nacistické nálepky nejsou zdaleka jen nálepky, ale krutá realita. Kdo uctívá válečné zločince a prohlašuje že Hitler byl osvoboditel, může být rád když mu jenom přistane nějaký přívlastek. A kdo takové podporuje, také.
    Jsi si jistý že tyhle chceš podporovat? http://www.youtube.com/watch?v=A05s6GrztbQ

    O ostudě bych moc neřval, on se Zeman po inauguraci na ruské ambasádě ožral tak že nedokázal stát, Kalousek se tam ožral tak že nedokázal mluvit, a Schwarzenberg tak že nedokázal ani zůstat vzhůru. Moc pěkná reprezentace naší země...

    Žádného šéfa? Jak to bylo v Mackie Messerovi? "Nejlépe slouží ten kdo neví že slouží." Také jedna z věcí které Havel ukradl, ale on to před ním ukradl už Brecht :-D

    Malá svodka událostí za pár posledních dní:
    Byl sestřelen An-26, který zásoboval obklíčené UkrArmy vodou. Ve výšce 6500 metrů ho nemohla dostat raketa z ramene, takže zbývaly dvě možnosti. Ta lepší pro Kyjev, že ho sundali Rusové, protože přelétal ruské území. Ona totiž hranice není rovná, a v tom výběžku se nevytočí... Nebo ta horší, že se opolčenci naučili používat Buk-1, který získali před dvěma týdny "vytěžením" místního protileteckého útvaru.
    Den na to sestřelili dva Su-25. Je div že úkáčka ještě nejaké mají, protože jim jich sundali už snad dvacet.
    Dneska v 6000 metrů dostali další An-26, a krátce na to se zřítilo dopravní letadlo s třemi stovkami lidí, které křižovalo jeho dráhu o čtyři kilometry výš. Mimochodem zrovna v místě kde je dislokovaná ukrajinská divize PVO, oni totiž opolčenci jeden poškozený Su-25 po nouzovém přistání zprovoznili a začali s ním létat!
    Ten dopravák patří stejné malajské společnosti, které nedávno zmizelo letadlo nad oceánem, holt pech. Ale zajímavější je vysledovat dráhu tohohle pravidelného letu v posledních dnech. Původně totiž létal nad Krymem, a teď každý další den musel letět o něco severněji... Copak na tom ukrajinském řízení letového provozu chlastají, že ho poslali rovnou do zóny bojů, kde Kyjev zakázal veškeré civilní lety? Nebo je to jinak?
    Oni i fanoušci letectví dokážou získat velmi zajímavé informace: http://flightaware.com/live/flight/MAS17/history/20140713/1000Z/EHAM/WMKK
    Jo, a flightradar dokáže sledovat letadla online, velmi užitečné :-D
    No a Ukrajina bude mít asi státní smutek, do minulého víkendu ztratili skoro 5000 vojáků, ale teď jsou minimálně 4000 dalších uzavřené v kotli a masakrované raketomety (stejně jako minulé týdny ten ten Lugansk výš, taková malá oplátka), řada útvarů už přestala existovat, žalostné zbytky mají na vybranou buď osud svých kameraden ze Zelenopolje, nebo útěk do Ruska s bílou vlajkou. Už se jich také dost vzdalo a zbraně a techniku rovnou předali opolčencům. To má Strelkov nejradši.
    Zdá se že letos pátý ukrajinský ministr obrany asi také brzy doministruje :-D

    A protože jako hlásná trouba propagandy dobře víš že pravda je to, čemu lidé věří (co že to říkal tvůj idol Goebbels?), tak se podívej čemu věří na Východě, je to s anglickými titulky: https://www.youtube.com/watch?v=iOLEOt4E4fY
    Takových zpráv o zvěrstvech nacigardy v "osvobozeném" Slavjansku jsou stovky, o hromadných popravách matek povstalců, o teroru proti jejich rodinám... Je pořád dost takových kteří je vyprávějí, protože proud uprchlíků do Ruska se nezastavil, slavjanští prchají dál. A lidé jim věří a půjdou po krku každému kdo by ty zločiny chtěl obhajovat. Půjdou po krku tobě!