Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Servo Engine už umí renderovat HTML tabulky vícevláknově od Ladis - Není to tak jednoduché. Apple dává do WebKitu...

  • 2. 8. 2024 14:23

    Ladis

    Není to tak jednoduché. Apple dává do WebKitu věci, které ostatní jen z části kopírují. Safari má prostě jiné cíle, např větší výkon (JS engine je provázaný s HTML enginem) a menší spotřebu (větší výdrž na baterii - zrovna Firefox byl ve spotřebě na macOS dost problém donedávna). "Frikulínské" technologie ho netankují, protože na tvorbu aplikací má macOS/iOS bohatá SDK.

    Lidi zapomínají, že HTML byly původně formátované dokumenty, s lehkou interaktivitou (např rozbalení kapitoly). Nema to být náhrada Javy, .NET a podobných jazyků, kde jeden bajtkód jede všude.

    EDIT: Já např používal ve svých dobách IE, protože oproti FF mělo rychlejší parser HTML (statické stránky načítal rychleji), menší spotřebu RAM, plynulejší videa na YouTube (pluginy se kreslily odděleně od prohlížeče - proto vše překrývaly, i když IE 9+ to pak dokázal obejít) a ve firemním systému FF leakoval paměť.

    2. 8. 2024, 14:26 editováno autorem komentáře