Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Servo Engine už umí renderovat HTML tabulky vícevláknově od Ladis - > Uživatelé Safari používají, protože jim nic jiného...

  • 2. 8. 2024 18:42

    Ladis

    > Uživatelé Safari používají, protože jim nic jiného nezbývá a vývojáři webů ho pořád ještě podporují.

    Nepletete si macOS s iOS? A i tam to pro nás za chvíli nebude platit.

    > Máte v tom dost zmatek. React pořád používá JavaScript

    "React uses an HTML-in-JavaScript syntax called JSX (JavaScript and XML). Familiarity with both HTML and JavaScript will help you to learn JSX, and better identify whether bugs in your application are related to JavaScript or to the more specific domain of React."
    [https://www.google.com/search?q=does+react+uses+javascript%3F]

    Je to i kvůli mobilům, že tam jsou problémy s web jádrem, takže kompiluje do nativního kódu. Tím pádem jejich "JS" je subset skutečného.

    > WebAssembly je také jenom alternativa k JavaScriptu.

    Alternativa, díky které místo JS můžu psát C/C++/Rust/C#/Ja­va/Python/...

    > Cokoli psané v Reactu, Vue, Svelte a dalších nebo cokoliv ve WebAssembly jsou webové aplikace – tedy přesně to, proti čemu jste se vymezoval, když jste tvrdil, webové prohlížeče sloužily původně k zobrazování dokumentů ve značkovacích jazycích.

    Asi tak webové aplikace jako byl Flash a Java v prohlížeči, které jste si mimochodem mohl stáhnout na disk a spustit bez toho web prohlížeče. Jak jsem již připomněl, nejlépe to bylo vidět v IE, kde pluginy jely "nad" prohlížečem a všechno z něj zakryly (IE 9 přidal feature, že do pluginu poslal obraz stránky pod pluginem a masku, kam kliknutí má plugin poslat do stránky - tím emuloval chování, že je plugin integrován).