Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Servo Engine už umí renderovat HTML tabulky vícevláknově od Filip Jirsák - Bavíme se o vykreslovacích jádrech prohlížečů. Protože ta...

  • 2. 8. 2024 20:09

    Filip Jirsák
    Stříbrný podporovatel

    Bavíme se o vykreslovacích jádrech prohlížečů. Protože ta rozhodují o tom, jaké webové standardy jsou podporovány. Na iOS nebylo možné používat jiné jádro než WebKit.

    Gecko Blink neemuluje. Prostě jen obě jádra podporují stejné standardy.

    Ne, přečíst si úryvky z vyhledávání vám zjevně nestačí. React se nekompiluje do nativního kódu. React Native je něco jiného než React. Cordova neslouží pro vytváření webových aplikací, ale naopak pro vytváření nativních aplikací pomocí webových technologií.

    Žádné moderní frameworky (React, Angular, Vue, Svelte) se nekompilují do WebAssembly. Při současném stavu WebAssembly by to nedávalo žádný smysl, protože většina kódu by stejně musela zůstat v JavaScriptu, akorát by tam byla velká režie při předávání dat mezi JavaScriptem a WebAssembly.

    Moje „dnes už se s tím nedá nic dělat“ se vztahovalo k tomu, že dneska se prostě frontend aplikací v drtivé většině případů píše pro webové prohlížeče, které byly původně určené pro prohlížení dokumentům založených na jednoduchém značkování. S tím už nic nenaděláme, nejde změnit historii, aby se místo HTML5 používala pro frontend webových aplikací třeba Java.

    A abyste se nemusel dál trápit čtením úryvků ve vyhledávání Google – já programuju webové aplikace přes dvacet let, React školím, takže vaše „znalosti“ získané před deseti minutami z úryvků ve vyhledávání Google mne nepřesvědčí.