Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke zprávičce Servo Engine už umí renderovat HTML tabulky vícevláknově.

  • 2. 8. 2024 23:29

    Filip Jirsák
    Stříbrný podporovatel

    2. Nastudujte si prosím, jak fungovaly pluginy v ChromeOS. Tam právě už byl sandboxing okolo nativních pluginů (když to beru z pohledu prohlížeče a OS - kód vývojáře byl sandboxovaným už tím pluginem).
    EDIT: Ten sandboxing pak přidal Chrome i do desktopové verze. Byl použit jen pro interní plugin pro Flash a asi i ten pro PDF. Ne pro třetích stran.

    Příště si nemusíte sám sobě dávat pokyn „nastudujte si“, pak si to nastudovat a napsat, že teda po nastudování jste zjistil, že je to jinak, než jste si myslel.

    Ne v takové míře jako v zajetých dekádu starých frameworcích. Ale umožňují to a funguje to všude (i iOS umí WebAssembly).
    Akorát pořád potřebujete JavaScript jako most mezi WebAssembly a webovými API. Takže pro klasické webové aplikace, které hlavně manipulují s DOMem, byste stejně měl daleko víc kódu v JavaScriptu než ve WebAssembly.

    Naštěstí vy nerozhodujete, jestli a pro koho má WebAssembly smysl ;-)
    Nerozhoduju, ale na rozdíl od vás aspoň vím, co WebAssembly je.

    Každopádně stále platí, že když prohlížeč nepodporuje nějaké webové API, WebAssembly vám nijak nepomůže. Teď proto, že nyní nepodporuje žádné webové API. A v budoucnosti proto, že bude logicky podporovat pořád jen ta webová API, která prohlížeč bude umět. WebAssembly nebude umožňovat nic jiného, než co jde napsat v JavaScriptu. Akorát to v jiných jazycích může jít napsat snáze nebo to může být efektivnější.