Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Servo Engine už umí renderovat HTML tabulky vícevláknově od Ladis - Jenže Apple má rychlý i ten JavaScript. Vždyť...

  • 3. 8. 2024 13:45

    Ladis

    Jenže Apple má rychlý i ten JavaScript. Vždyť on si dělá i vlastní procesory, včetně instrukcí pro jeho akceleraci. Naproti tomu, i kdyby Chrome měl všechno super duper akcelerované na GPU, tak to zmrší celkovým fungováním toho prohlížeče, aneb premature optimization:
    https://www.reddit.com/r/MacOS/comments/17iz63z/safari_battery_life_vs_chrome_after_recent/

    A zase argmentujete nepoužívanými API, které nemá ani Firefox a samozřejmě žádný mobilní prohlížeč?

    PS: Indexování je ze všech těchto problémů to nejjednodušší. Prostě hlavní údaje vypíšete i do hlavičky a HTML DOM. U klasických HTML+JS aplikací sice Google podporuje JS pro čtení generovaného obsahu, ale 1) je to ořezaný JS engine, takže stejně musíte podporovat i "staré prohlížeče", a 2) podle mě nečeká dýl něž nějaký krátký timeout (některé aplikace se inicializují i několik sekund).

    EDIT:
    > Ale nevšiml jsem si, že by vyhledávače uměly OCRkovat text vykreslený do canvasu.

    Zrovna tohle dokáže AI rychleji a s méně spotřebovanou energií než analyzovat čím dál komplexnější HTML DOM a spouštění čím dál složitějších skriptů. Prostě udělá screenshot výsledku a OCR. Možná bude dřív, než si myslíme.

    3. 8. 2024, 13:50 editováno autorem komentáře