Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke zprávičce Servo Engine už umí renderovat HTML tabulky vícevláknově.

  • 3. 8. 2024 16:47

    Ladis

    > Jenže JavaScript není rychlejší než akcelerace na GPU.

    Záleží na kvalitě implementace. Jak píšu, Apple navrhl svůj CPU tak, že výkon v JavaScriptu byla jedna z priorit.

    > Ano, za několik měsíců to budou podporovat všechny důležité prohlížeče, s výjimkou Safari.

    To dopředu nevíme. Pokud bude technologie užitečná, taky ji implementuje. Zatím ji stejně žádný web / webová aplikace nepoužívá.

    > zstd dokáže komprimovat více. Nejde o placení MB, ale o to, že to zase šetří baterku.Pořád tu píšete o šetření baterky, a pak se ukazuje, že Safari neumí jeden standard za druhým, které dokáží baterku šetřit.

    Samozřejmě že dokáže komprimovat více, jinak by neměl smysl. A výkon na baterii má Safari zatím stále nejlepší. Jak jsem psal předtím, premature optimization. Implementovat to má smysl - bavíme-li se o výdrže na baterii - až to bude podporované v HW (a tam je dost dlouhá doba mezi návrhem a zařízením v krámě).

    > U aplikací umí desktopový Chrome obarvit prostředí prohlížeče podle aplikace. U webů to nedává smysl, protože uživatel v Chrome obvykle používá záložky, takže má v jednom prohlížeči otevřeno více webů.

    Pro vás nedává smysl víc věcí, že?

    > Podstatné je to, že těch API, které nepodporuje Safari, je podstatně víc – a pořád přibývají další. Apple prostě vývoj Safari nestíhá.

    Většina lidí, ale i vývojářů, už přestala tohle porovnávání pindíků sledovat. Dokázal by dnešní průměrný webový vývojář vyjmenovat aspoň 3 konformační testy porovnávající funkcionalitu prohlížečů?

    > Nová funkce pro webové aplikace je proto, že to pak může používat každý web a každá webová aplikace,

    Může, ale nemusí. Často jde jen o to generovat činnost, a v případě Chrome ukázat "hle, v tomhle je náš prohlížeč lepší" (přitom to doteď nikdo nepotřeboval).

    > uživatel si nemusí kvůli jedné funkci instalovat novou aplikaci

    Ale musí, když to doteď v prohlížeči nešlo. A bude nějakou dobu trvat, než webové řešení dosáhnou feature parity se stávajícími aplikacemi.

    > Po uživatele je to zkrátka mnohem pohodlnější, prostě používá webovou aplikaci a v ní má dostupné všechny funkce, které potřebuje.

    Jedna webová aplikace vládne všem? Mimoto některé features jsou dostupné jen pro nativní aplikace - i v případě Chrome. Schválně sledujte, jaké další features v dalších letech přidá ("Bože, to me nenapadlo, že tohle potřebuju ve webovém prohlížeči.", "Jak jsem mohl doteď fungovat.", ...).