Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Servo Engine už umí renderovat HTML tabulky vícevláknově od Ladis - > Safari spoustu užitečných věcí neimplementuje. Užitečné pro koho? >...

  • 3. 8. 2024 17:43

    Ladis

    > Safari spoustu užitečných věcí neimplementuje.

    Užitečné pro koho?

    > Spousta přednášek či článků o nových webových technologiích končí větou, že to Safari (samozřejmě) nepodporuje. Úplně stejnou větou, která se dříve psala o Internet Exploreru.Vývojáři to nemusí nijak zvlášť sledovat, protože toho si nelze nevšimnout, že pokud je s něčím problém, obvykle je někde poblíž Safari.

    Stačilo pochopit release cycle Safari a IE.

    > Do Chrome se implementují věci, po kterých je poptávka. To, že jste to nepotřeboval vy, neznamená, že to nepotřebuje nikdo.

    Nevím o nikom, kdo ty funkce chtěl.

    > Když něco do teď v prohlížeči nešlo, neznamená to, že si kvůli tomu uživatel instaloval aplikaci. Třeba nešlo převzít autentizační kód z SMS. Uživatel si kvůli tomu neinstaloval aplikaci – prostě ten kód do prohlížeče opsal. Je chyba, když se to uživatelům usnadnilo?

    Tak jasně, že doteď nemusel používat aplikaci. Ale je chyba, že to aplikace uživatelům usnadnila?

    > Třeba e-shopu se bude hodit, když přes jeho web budete moci zaplatit, když vám bude moci poslat notifikaci, když budete moci naskenovat 1D/2D kód, ...

    Ani váš milovaný Chrome neumí skenovat kódy. A placení a notifikace umí i Safari.

    > postupně se do webových standardů přidávají další a další možnosti.

    A to mám do té doby čekat, až to bude umět aspoň Chrome?

    > Dříve třeba nebylo možné z webu zjišťovat souřadnice (GPS), nebylo možné reagovat na systémové téma (světlé/tmavé), nebylo možné používat drag-and-drop… Samé neužitečné věci, že?

    Hezký exkurz do historie. To vše Safari samozřejmě umí.