Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Servo Engine už umí renderovat HTML tabulky vícevláknově od Ladis - > Pro uživatele. Pro jaké uživatele? > To s tím...

  • 3. 8. 2024 19:29

    Ladis

    > Pro uživatele.

    Pro jaké uživatele?

    > To s tím vůbec nesouvisí.

    Fakt ne?

    > Což není nijak překvapivé, když se v tomto oboru nepohybujete.

    Jenom se živím webovými aplikacemi 20 let. Samozřejmě spousta výpočtů i na frontendu.

    > A je chyba, když je ta aplikace webová?

    Doteď nemohla být.

    > Na MacOS a ChromeOS umí. Podstatou sdělení ale bylo to, že je to další API, které podle vás nikdo nechce a uživatelé to mají řešit přes externí aplikace.

    Takže na nejrozšířenějších OS - Windows a Android - ne?

    > Ale jak dlouho to trvalo.

    Bylo to tam včas pro jejich uživatele. Apple je známý tím, že technologie implementuje, až když jsou odladěné.

    > Klidně může být Safari tím prvním, kdo to naimplementuje. Každopádně pokud jde o komunikaci s něčím mimo prohlížeč, tak vám nic jiného, než počkat, až prohlížeče to API naimplementují, nezbývá.

    A nebo ty pro vás nenáviděné nativní aplikace ;-) (jen doplním, skrze extenze jde volat externí nativní aplikaci i v tom prohlížeči).

    > Nejde o to, že to Safari umí. Jde o to, že jsou to další API, která prohlížeče postupně implementovaly. Ale podle vás to jsou funkce, které nikdo nechtěl, a Chrome to implementoval čistě aby mohl generovat činnost.

    Viz výše v tomto komentáři. Apple vždy počká, až je jasné, že technologie má smysl. Nezapomeňte, jaký problém by pak bylo udržovat technologii, kterou nakonec nikdo nepoužívá, nebo ji odstranit a breaknout některé aplikace.