Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Servo Engine už umí renderovat HTML tabulky vícevláknově od Filip Jirsák - Ptal jste se, co je WebAssembly. Tak jsem...

  • 4. 8. 2024 12:33

    Filip Jirsák
    Stříbrný podporovatel

    Ptal jste se, co je WebAssembly. Tak jsem vám vysvětlil, co je WebAssembly. Porovnával jste to s pluginy, tak jsem vám vysvětlil, že pluginy jsou něco úplně jiného. Když vy jste používal z pluginů jenom nějaké jejich vlastnosti, neznamená to, že ty jiné vlastnosti nemají.

    Já jsem nepopisoval žádnou druhou vlastnost pluginů, popisoval jsem jejich základní vlastnost – je to další běžný uživatelský proces v systému, akorát nastartovaný procesem prohlížeče a s procesem prohlížeče komunikující. Že může běžný uživatelský proces v systému napsat v libovolném programovacím jazyce, ve kterém lze vytvořit výstup spustitelný jako samostatný proces, je jen přirozený důsledek této základní vlastnosti.

    Plácal jste nesmysly o Reactu, že se kompiluje do nativního kódu a že používá jen subset JavaScriptu. A plácal jste nesmysly o WebAssembly, že se dá použít pro volání systémových služeb, které prohlížeč nevystavuje skrze Web API. Přitom se WebAssembly zatím nedá použít ani přímo k volání Web API, i k tomu je potřeba volat z WebAssembly JavaScript.

    Uživatelé přestali používat Internet Explorer a tím i jádro Trident dávno před tím, než Microsoft podporu ukončil. To, že IE dál používalo pár jedinců, nebo že se Trident v rámci Edge nuceně používá pro nějaké interní legacy systémy, neznamená, že by měl na veřejném internetu podíl, o kterém by mělo smysl se bavit.