Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke zprávičce Servo Engine už umí renderovat HTML tabulky vícevláknově.

  • 4. 8. 2024 17:14

    Ladis

    V prvním odkazu vidím jen "Já vím, co je WebAssembly. Ale radši si poslechnu vaší verzi, když se nechytáte ani s bodem výše."

    > Když chcete psát o „nejběžnějším použití pluginů“, nepište „pluginy“. „X“ a „nejběžnější použití X“ jsou dvě různé věci. Navíc i to vaše nejběžnější použití pluginů nespočívalo v tom „můžu psát v jiném jazyce“ ale v tom, že „můžu používat technologie, které v samotném prohlížeči nejsou dostupné“.

    Tak když napíšu Flash/Java/Unity3D, tak asi myslím můj kód běžící v těch běžně dostupných a nainstalovanch pluginech. Ne že si podle jejich vzoru budu psát vlastní plugin. Základem sdělení bylo použití jiného jazyka než JavaScript a protiargumentovat "jinak to nejde". Tamty běžné výběr rozšiřují o Javu a C# (ActionScript přímo neberu).

    > Není, to jenom vy jste to nepochopil.

    Tak jim napište, ať opraví svoji dokumentaci. Přitom jste sám mluvil o kompilárotu JSX.

    > React JS nepoužívá žádný subset HTML a JS. React JS je normální JavaScriptová knihovna, můžete ji použít v libovolném JavaScriptovém kódu v prohlížeči.
    > React JS nic nekompiluje. React Native zase nepoužívá HTML.
    > Je o ppačně,i, React je normální knihovna, kterou vkládáte do svého kódu.

    Však o tom jsem mluvil. Když použijete React JS, tak můžete začlenit i surový HTML a JS. Když to ale chcete převést do React Native pro build pro další platformy, tak se musíte omezit jen na ten subset jménem JSX.

    > To taky nejde.

    Když použiju HTML a JS nad rámec toho podporovaného subsetu v React Native, tak fakt ne.

    > Nedokážete napsat jedinou věc, kterou bych o WebAssembly napsal špatně.

    Třeba to, k čemu se mi hodí? Mně je úplně jedno, že s ním nemůžete přímo volat API OS. Já jen chci psát hlavní kód v něčem jiném než JS.

    > Tak to si pamatujete špatně. Edge předběhl IE už někdy v roce 2019. V roce 2022 měl Edge na desktopu už větší podíl, než Safari (přes 10%), IE se tou dobou plácal někde pod jedním procentem. https://gs.statcounter.com/browser-market-share/desktop/worldwide/2022

    Tak to si pamatujete špatně. Explicitně jsem mluvil o původním Edge založeném na forku enginu Trident. Edge založený na forku Chromia je late 2018, a o tom se nehádávám.