Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke zprávičce Servo Engine už umí renderovat HTML tabulky vícevláknově.

  • 5. 8. 2024 21:45

    Ladis

    > Ne, React ani jednou.

    Asi neumím počítat :-P

    > To běžte vysvětlovat Microsoftu.

    OMG, koukám, že Microsoft zrušil nejen podporu webu, ale i Linuxu. No tak to je ta technologie mrtvá. Soudím, že v tom mají prsty Indové, co infiltrují americké korporace.

    > Není, protože od Microsoftu jsou jenom dvě věci, které patří do tohoto světa: TypeScript a Visual Studio Code. Ani jedno z toho pochopitelně nenajdete pod knihovnami. TypeScript najdete pod JavaScript Flavors. WASM mimochodem najdete pod Other features

    A co ta spousta firemních webů, co jede na technologiích Microsoftu?

    > Zase vám nějak vypadl odkaz na komentář, kde jste se údajně (poprvé) omluvil za tu demagogii s dvaceti lety a Reactem.

    Proč by mě to mělo trápit? Omluvil jsem se podruhé.

    > Přičemž vlastností pluginů bylo to, že to byly procesy nezávislé na prohlížeči, které nebyly omezené tím, co umí prohlížeč. Používaly se tedy pro implementaci věcí, které v prohlížeči udělat nešlo. Třeba interaktivní animace (prohlížeče tehdy neměly canvas) nebo práce se systémovými certifikáty.

    A jsme zase na začátku. Mluvil jsem o pluginech Flash/Java/Unity3D. Vy byste takovou aplikaci asi nazval třeba applet (tak se jmenovaly v Javě). Třeba ten certifikát pro Komerčku byl Java applet. Už tehdy by si nikdo neinstaloval obecný plugin (ono i ty Java applety se později musely whitelistovat v Ovládacích panelech).

    > Naproti tomu WebAssembly spuštěný v prohlížeči má k dispozici jenom API prohlížeče (Web API), nemůže dělat nic jiného, než JavaScript v prohlížeči.

    Může dělat např to, co pluginy zmiňované výše. Jak např Quake 3 zkompilovaný do WebAssembly, tak "skrytý" (obfuskovaný) výpočet certifikátu.

    > Neuvedl jste žádný příklad toho, že by se pluginy používaly jenom proto, abyste mohl z pluginu volat prohlížečová API. Ono by to nedávalo žádný smysl, protože ta režie mezi pluginem a API prohlížeče byla ještě daleko větší, než mezi WebAssembly a API prohlížeče.

    Mluvil jsem přednostně o canvasu (a dohledal, že ani screen reader API není problém) a výše příklad výpočtu.

    > Přesně tak. Jsou nějaké urážky v mém předchozím komentáři? Nejsou

    To nechám na ostatních.