Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Servo Engine už umí renderovat HTML tabulky vícevláknově od Filip Jirsák - Pochopte už, že nejde o jedno konkrétní API....

  • 7. 8. 2024 8:16

    Filip Jirsák
    Stříbrný podporovatel

    Pochopte už, že nejde o jedno konkrétní API. Až bude nějaký prohlížeč podporovat všechna webová API, bude to znamenat, že se vývoj webu zastavil. Jde o celkový přístup, kdy Apple místo aby do Safari investoval, bere si své zákazníky jako rukojmí. Naštěstí už mu to EU zatrhla. Podobně to kdysi bral Microsoft s MSIE, když si řekl „stejně všichni musí mít MSIE, tak už nemusíme do MSIE dál investovat“. Když se pak po několika letech probral a zjistil, že mu ujel vlak, začal to dohánět. Nejprve obnovil vydávání MSIE. Pak, zjistil, že s ním vlak nedožene. Tak zkusil úplně nové jádro, ale zjistil, že je tam tolik vývoje, že ani s ním by to nedohnal. Tak prostě překonal své ego, že musí mít svůj vlastní prohlížeč, zahodil i EdgeHTML a přidal se k vítězům.

    Apple se z toho poučil jenom tak, že pochopil, že „všichni musí mít MSIE“ nestačí, je potřeba přitlačit víc na „nikdo nemusí mít nic jiného, než Safari“. Za pár let uvidíme, kolik uživatelů zůstane u Safari, když budou mít volbu.

    A Safari nekritizuju jen já, kritizuje ho spousta webových vývojářů. Protože pokud na webu něco nefunguje, v převážné většině případů je v tom namočené Safari. Čehož si prostě dost vývojářů všimne.