Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Severní Korea byla 9 hodin a 31 minut bez internetu od Lael Ophir - Ad za situaci na Ukrajině a Krymu má...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 12. 2014 20:04

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Ad za situaci na Ukrajině a Krymu má vinu západ už dnes uznává i řada EU politiků - jistě takový názor existuje. Já s ním nesouhlasím, protože žádnou vinu Západu nevidím. Ukrajina má právo vybrat si vlastní směřování, a volby jasně řekly, kam ta země chce směřovat.

    Ad Nebýt převratu na Ukrajině placeného západem - aha. Takže když Janukovič šel do voleb s programem přibližování k EU, a následně se nechal Putinem dotlačit k podpisu smlouvy s Ruskem, voliči podle vás měli sedět doma a tleskat u televize? :) BTW podle Putina to Janukovič projel proto, že nepřistoupil k většímu nasazení síly. V Rusku samozřejmě díky Putinovi prakticky žádná opozice neexistuje :/, protože prakticky všichni utekli, byli zavřeni do vězení nebo blázince, případně jinak umlčeni.

    Ad Anexe Krymu není saháním po světové moci, nelze ji srovnávat s Hitlerovým vpádem do Československa - přečtěte si názor z Ruska. Profesora Zubova za něj mimochodem vyhodili z práce. Měl štěstí, že mu nevypálili byt, nebo ho nekuchli na ulici.
    http://nazory.ihned.cz/c1-61786700-uz-to-tady-bylo

    Podle Putina jsou lidé jako Zubov pátou kolonou. Podle Putina je potřeba dostat média pod kontrolu, noviny a TV stanice nově nesmí vlastnit zahraniční vlastníci, blogy včetně Facebookových účtů se čteností více než 3000 přístupů denně se musejí povinně registrovat, cenzoři běžně blokují opoziční servery, opoziční shromáždění jsou zakazována a v případě konání přes zákaz jsou násilím rozháněna... Rusko je prostě ideálem svobodné společnosti ;). Doporučení: sbalte si kufry, bude vám tam fajn :)
    http://www.bbc.com/news/technology-28583669
    http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_censorship_in_Russia#Instances_of_censorship