Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Simplocker: ransomware pro Android schovávající se v síti Tor od Jarda_P - Kolik těch vašich BFU instaluje Linux nebo Windows? BFU...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 6. 2014 21:34

    Jarda_P

    Kolik těch vašich BFU instaluje Linux nebo Windows?

    BFU si koupi OEM plecku ze supermarketu. Tu zapne, prehraje mu to nejakou intro animaci, nahodi walpaper s logem vyrobce a tim defaultni zabezpeceni konci.

    Kdyby však MS řekl: "Hele, od teď povinně budete vytvářet účty dva, jako je tomu v linuxu..." Nemyslíte si, že by se pasoval do role diktátora? Je to přece pouze o možnosti volby. Technikům a lidem, kteří předinstalovávají systém do notebooků či PC přece nebrání nikdo dělat to tak, jako vy od NT 4.0 ;-)

    Nevim, co je diktatorskeho na tom, ze se vytvori Administrator a minimalne jeden neprivilegovany ucet. To BFU nebere zadnou volbu, nic mu nebrani, aby si vlastni iniciativou stroj dokurvil, jak jen se da. Jenze MS ucet Administrator skryje, jakmile je vytvoren jiny ucet a ten jiny ucet je administratorsky.

    Jinak vas bych tak opravdu chtel za admina v nejake korporaci s tisicovkou masin. Vy byste jiste userum dal tolik volby, ze by uz nebyl zadny botnet, ve kterem jeste nejsou.