Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Slovenský test open source uvázl na mrtvém bodě od Karel - Touch screen nebude standard. Zeptejte se ortopedů. Dokonce...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 11. 2012 10:49

    Karel (neregistrovaný)

    Touch screen nebude standard. Zeptejte se ortopedů. Dokonce se už uvažuje i o zákazu práce s touch displayem, případně o zařazení takových zařízení do kategorie zdraví nebezpečných. To není žádná katastrofa, práce u monitoru tam pár let patřila taky, takže lidé z kanceláří museli na časté pravidelné prohlídky. K nám jsme jedno zařízení s touch displayem pořídili. Jedna paní už skončila na nemocenské, byla tu kontrola z úřadu (hygiena práce nebo jak se to jmenovalo) a právníci nám doporučili buď to zařízení vyhodit, nebo směrnicí omezit práci jednoho člověka na nějakou krátkou dobu.

    Práce s touch displayem je zdraví nebezpečná. Máte "vykloubené" zápěstí a držíte celou ruku v nepřirozené poloze. Pokud ho budete používat často a po delší dobu, máte prakticky zaručené křečové žíly a poškozené vazy v zápěstí. Časté jsou i bolesti zad a bolesti hlavy (od zad, ne od očí). Zkrátka mrtvá technologie. Tedy pro kancelářské počítače.