Hlavní navigace

Názor ke zprávičce SpaceX vynese lidi na vesmírnou stanici v roce 2017 od Jarda_P - Ale je to dobrá příprava na kolonizaci Měsíce...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 11. 2015 22:38

    Jarda_P

    Ale je to dobrá příprava na kolonizaci Měsíce a Marsu.

    Prosim vas, proc byste chtel kolonizovat neobyvatelnou planetu a jeste neobyvatelnejsi mesic a kvuli tomu devastoval zbytky zivotniho prostredi, ktere tu jeste mame? Asi jste moc koukal na Star Trek nebo co.

    Ad co produkuje v atmosfere saze, muze problem byt - otázka je, kolik procent sazí v atmosféře tvoří starty raket směrem na ISS. Nejspíš to bude zanedbatelné procento.

    To mozna je. Jenze tadu mluvime o sazich vysoko nad vrsvami mraku, ktere tam zustanou mozna desitky ci stovky let. Ty dole pod mraky nebo v jejich blizkosti casem nejak naprsi dolu, ale ty hodne vysoko ne. A takova raketa predstavuje tuny paliva. Krome toho, jestli chcete kolonizovat Mars a kdejaky jiny sutr, tak bude hur.

    Ad firmy budou koukat akorat na zisk - privátní sektor typicky dokáže výrazně stlačit náklady. Už dnes to můžete vidět na ceně zásobování ISS, brzo to uvidíte na cenách dopravy posádky.

    Add mass driver: myslenka zajimava, ale chtel bych videt tu elektrarnu, ktera to bude zivit a to more kapalneho plynu, ktery bude chladit ty supravodive civky. Krome toho mame se supravodivosti stale jiste problemy. Jak jse slysel, tak nam porad moc nefunguje v magnetickem poli od urcite sily vyse.

    Ano, napriklad sranim na ekologii, o kterem jsem mluvil a ktere jste z uvahy zcela vypustil.