Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Správkyně Libreboot se omluvila za kauzu s FSF od Adam Kalisz - Psychická (třeba i dočasná) nemoc nebo laps je...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 4. 2017 16:01

    Adam Kalisz
    Stříbrný podporovatel

    Psychická (třeba i dočasná) nemoc nebo laps je vážná věc a může se stát každému. Teď nehovořím o pohlaví, což někteří kategorizují různě. Podle mě i transvestita, transsexuál nebo homosexuál může být ve všech rodech zajímavá a inteligentní osobnost.
    Bude i spousta lidí s nějakou úchylkou, kteří mají zapotřebí se zviditelnit atd. nejsem psycholog a nemám dostatečné zkušenosti ani informace, abych mohl jakkoliv soudit.
    Můžu jen říct, že nemusím dělat vše, co je zrovna "in". Jsem muž, jsem na ženy mě přiměřeného věku a duševních schopností. Lidí s jinými postoji ale můžu i tak pro jejich některé vlastnosti respektovat a učit se od nich.

    Problém společnosti je, že složité duševní nemoci nechápe a bere je spíše jako degradaci na rozdíl od zlomené nohy např. Přitom je obojí známka chybné konstrukce, nastavení či nasazení systému zvaného člověk, když bych to viděl z inženýrského pohledu. Přitom že služby u např. zásahové jednotky nebo vrcholového sportu vás může vyřadit obojí stejně dobře.