Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Stahujte a šiřte příručku Software na úřadech a jeho otevřené alternativy od Karel - Já jsem je také potkal. Ale většinu se...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 9. 2013 11:56

    Karel (neregistrovaný)

    Já jsem je také potkal. Ale většinu se podařilo přeškolit. Jejich "stav mysli" je obvykle důsledkem prvního školení, které dostali. Pár jsem jich viděl a školitelům bych nejraději zlámal ruce a zakázal školit. Protože učit někoho uložit soubor stylem "klikněte na třetí ikonku v prvním řádku" je prostě na kriminál. A s těma lidma se to pak táhne a děsí se toho, že už to nebude ta třetí.

    Pak se občas podaří je přeškolit, aby šli buď přes menu (Soubor, Uložit) nebo hledali podle tooltipu. Jakmile si to "umí najít sami", tak časem přijdou na to, že je to ta disketka, případně CTRL+S. Důležité je, že si to našli sami a že si to umí najít znovu.

    A týká se to i ovládání aplikací. Občas jsou školitelé, kteří si dovolí dát instrukci typu "do třetího políčka napište SPZ auta". Mlátit je. Produkují uživatele, kteří se pak ptají "a do políčka křestní jméno mám napsat co? Nesmějte se mi, já prostě IT nerozumím."