Hlavní navigace

Názor ke zprávičce SUSE představilo řešení pro záplatování jádra za běhu od Lael Ophir - Tak buďte rád, že vám ajťákům na teambuilding...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 12. 2014 12:04

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Tak buďte rád, že vám ajťákům na teambuilding vezmou i dostatek žen pro účely rekreace. Můžete tam posílit vazby mezi odděleními ;). Naopak jestli vás testují na metabolity THC, tak je to celkem síla.

    On si člověk práci může vybrat. Práce na straně odběratelů IT služeb má své výhody: nemusíte se honit za businessem, a většinou jde o stabilní job. Ovšem šéfuje vám někdo kdo nepozná monitor od televize, dostáváte naprosto nesmyslné požadavky, a ze spousty věcí vám nutně musí vstávat hlasy na hlavě. Navíc se většinou profesně nerozvíjíte. U dodavatelů IT technologií a služeb jste v kolektivu expertů, což je super. Ovšem váš business je zcela závislý na zákaznících, a když nejsou zakázky, nebo se podělá větší projekt, velmi rychle to celé končí (jeden můj zaměstnavatel se kdysi složil ze dne na den, nebylo na výplaty).

    Velké firmy jsou jako zaměstnavatelé stabilnější a některé z výše popsaných problémů eliminují. Na druhé straně jsou nepružné, plné managerských keců, teambuildingů a byrokracie. Malé firmy jsou jako velká rodina, zvlášť u dodavatelů je to pěkné prostředí, ale všechno stojí a padá s prodeji.

    Nakonec je nejlepší si vybrat nevýhody které jste schopný skouknout, a podle toho jít do takového jobu, který vám sedne.