Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Tesla končí s prodejem automobilů za Bitcoiny, měna je prý neekologická od Miroslav Šilhavý - Avšak toto odvetvie je plné inovátorov a možno...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 5. 2021 13:03

    Miroslav Šilhavý

    Avšak toto odvetvie je plné inovátorov a možno sa presadí nejaký ten projekt, ktorý nebude mať taký dopad na spotrebu elektriny.

    Jasně, takže když budu chtít vylepšit vlastnosti jízdního kola, tak začnu se stavbou vznášedla, protože možná vynaleznu nějakou technologii, která tomu jízdnímu kolu pomůže? Chytré.

    Fundament BTC stojí na tom, že je uměle vyvolaný nedostatek platidla v oběhu. (Ano, zde je opravdu uměle vyvolaný nedostatek úzkou skupinou.) Hlavní teze je, že do toku BTC nemůže žádná autorita zasahovat. Myšlenka, která kdysi nalákala první uživatele.... A praxe? Umělý nedostatek prohloubila ještě užší skupina - ti, kteří mají levnou elektřinu, nebo ji kradou. Nemáme ponětí, kolik kubíků vody proteče Třemi soutěskami rovnou do bitcoinu...

    Veškeré premisy, na kterých vznikl Bitcoin nenávratně padly, byly vyvráceny. Žádné nové položeny nebyly. Zbyl z toho jen byznys jako se sběratelskými kartičkami, ale v gigantickém měřítku a pár naivků, jako Vy, kteří se snaží hledat "co kdyby" a utvrzují se konspiračními teoriemi (tzv. "co kdyby" na n-tou).