Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Tesla nakoupila bitcoiny za 1,5 miliardy dolarů od nil nil - @Jiří Eischmann Teoretické cvičení. Nevím jak Vy, já pamatuji...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 2. 2021 12:04

    nil nil (neregistrovaný)

    @Jiří Eischmann

    Teoretické cvičení. Nevím jak Vy, já pamatuji doby, kdy se počítalo na pultu tužkou na papír a ujišťuji Vás, že to dlouhodobě fungovalo, dokonce po staletí. Takže ano, fyzické peníze, jako např. mince ražené jsou tu s námi tisíce let a fungují i bez elekrické/elek­tronické pokladny ;-) ale to byl jenom jeden rychlý, jednodušše uchopitelný příklad. Můžete se podívat do Řecka jako to vypadlo před pár lety. Kdo měl peníze elektronicky, tak prostě dostal nastavený strop. Kdo měl peníze v hotovosti, žádný limit jaksi nedostal. Vám je to třeba jedno, v takové situaci je to (může být) velká výhoda. A to se nebavíme o žádném post-apo ale o EU před pár lety. To se budeme vážně tahat o tak základní věci, jako výhody a užití fyzické měny?

    Podívejte, pojmu celkem rubustní rozumím a nemám s tím problém (ani co se týče Bitcoinu) ale je to pouze infrastruktura a ta je vždy zničitelná nebo odstavitelná. Tečka.
    Víte např. že v případě velkého konfliktu jsou družice jedna z prvních věcí, které půjdou na odstřel? Tímto se zabývají armády už desetiletí. Asi nevíte. Víte, ono i tak bude rozdíl, když Vám v takové situaci budu cpát nějakou bankovku státu který tu byl a možná znova bude, než nějaké pohádky o tom kolik Vám dám Bitcoinů, které byly i na družici, až odněkud vyhrabou něco z nějakého datacenra a někdo někam natáhne znova dráty ;-) Ale ano, to je teoretická debata. Ostatně, "výpočty" investičních rizik taky.

    9. 2. 2021, 12:05 editováno autorem komentáře