Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Tesla nakoupila bitcoiny za 1,5 miliardy dolarů od nil nil - @Jiří Eischmann Zkuste si o tom nejprve něco přečíst...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 2. 2021 12:23

    nil nil (neregistrovaný)

    @Jiří Eischmann

    Zkuste si o tom nejprve něco přečíst (doporučuji i ta pdf se strategií)
    https://www.cnb.cz/cs/menova-politika/cilovani/

    Úroveň 2% je nastavená kvůli přibližování k eurozně a udržitelnému poměru růstu hospodářství a stabilty měny (to je zmmírnění a ukotvené toho vlivu růstu ekonmoiky a inflace o kterém jsem mluvil.) a to je důležité právě kvůli předvídatelnosti a investorům. Skákající inflace není mezi investory oblíbená.
    Dále se tam dočtete, že inflaci není možné cíli přesně, jak tvrdíte. A o tvrzení, že nasavení inflace je kvůli sezení na penězích, to už začíná být úsměvné. Ano, vím, že sezení na penězích mnoho mocnářů dřáždí, ale právě zvýšením inflace snižujete výnosy z případných investic, takže vlastně říkáte, že by se ČNB snížením zisku z investic snažila lidi nahnat do investování. No, u nás je možné všechno, ale moc se mi to nezdá ;-)
    To je např. problém státních dluhopisů. A nejen státních. Inflace vs. výnos je prakticky na nule, ne-li záporný. Sice uchováte peníze "levněji", ale pořád jsou tu lepší zposoby. Malý výnos a vysoká inflace, která se "tištěním" v rámci (nejen) EU prostě ještě asi zvýší.
    Z toho taky plyne, že výnosy z fondů, které jsou součástí důchodových pilířů jsou mizerné a ještě budou.

    9. 2. 2021, 12:28 editováno autorem komentáře