Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Tor Browser se začne přepisovat do Rustu od kutr - A čet sis ty argumenty? 1. je nerelevantní, nechceš...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 4. 2017 18:01

    kutr (neregistrovaný)

    A čet sis ty argumenty?
    1. je nerelevantní, nechceš přece, aby programovali na projektu lidi co se teprve učej. A Jsou jazyky co se učí snadno jako třeba C nebo Java, ale skutečné programy jsou ukecanější. Na druhou stranu Scala nebo C++ jsou mrtě složité, ale v rukou zkušeného programátora ušetří dost práce (v rukou nezkušeného práci přidělají).
    2. Opravdu chceme automaticky překládat zdrojáky do jiného jazyka? IMHO lepší je postupný přepis, kdy může být většina programu v C a postupně přepisovat jednotlivé části. Rust a C si skvěle rozumí. Nevím jak je na tom v tomhle ohledu Go.
    3. Neznalost autora, rust má i jiné možnosti pro paralelní programování než mutexy. Takže v tomhle bodu jsou na tom Go a Rust úplně stejně, protože mutexy nemusíš použít.

    Rázem to porvnání vypadá úplně jinak. Ale IMHO nejlepší argument je, že na takhle důležitý program jako NTP daemon je lepší použít něco lety prověřeného, takže bych klidně zatím zůstal u C. Zvlášť pokud mají tolik starého kódu.