Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Torvalds o Windows Vista od přezdívka - Vy se tady pořád oháníte tím, že Windows...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 1. 2007 6:04

    přezdívka (neregistrovaný)
    Vy se tady pořád oháníte tím, že Windows Vista potřebuje nejnovější HW, ale to zní jako kdybyste na ten HW neměli? Windows vývojář chce vyvinout aplikaci co nejrychleji, aby měl více času, klidně i se ztrátou výkonu. Vyvíjet na Linuxu pořád s C++ a rok tu aplikaci testovat a odlaďovat a hledat chyby. Koho by to bavilo a kdo by to hlavně zaplatil? Firma radší zaplatí víc za HW, když jí bude výsledný produkt stát méně. To je důvod proč je lepší volit v cizině na servery Windows. Jelikož Linux administrátor stojí víc než ten software.

    Jinak když se pořád oháníte Beryl vs. Aero. Viděli jste vůbec někdy to Aero? Jelikož aplikace na Linuxu se za 10let vůbec nezměnily. Jsou pořád stejně šedivý. Samozřejmě, že mi tu předhodíte, že jsou i skiny, ale jak ty vypadají? Jsou nehomogenní atd. Linux je vhodný ledatak na hraní. Jelikož se svou bussines politikou se daleko nedostane jelikož preferuje obchodní model, který je tak 10let starý. Každý má svůj písek a na něm si hraje. Pak je nějaký stavitel ten to všechno sláta dohromady. Pak nástává tzv. Linuxová nekompatibilita. Kdy na jedné distribuci to funguje bez problému, ale na jiné distribuci musí člověk upravit hromady zdrojáků, aby to fungovalo a to se navzájem prolína. Takže kdo chce vyvíjet aplikaci pro Linux, tak ji pak musí odladit všude a ladění aplikace pro Linux bude trvat 10x déle než pro Windows.

    IMHO: Divím se, že Linux ještě existuje. Jelikož GPL je rozený mor... Použít GPL pro aplikaci, standard ano, ale pro systém? To z něj pak dělá systém co je v business sféře těžko použitelný.