Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Torvalds o Windows Vista od Miloslav Ponkrác - Vývojářů je stále nedostatek, akorát jich je čím...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 1. 2007 16:33

    Miloslav Ponkrác
    Vývojářů je stále nedostatek, akorát jich je čím dál víc a čím dál míň je jich potřeba. Navíc .NET je mnohem jednodušší, než třeba C++, takže tu bude větší konkurence. Školy produkují rozhodně dost programátorů na to aby s trhem zamíchali, byť opravdový programátor musí chvíli zrát, takže pár let po škole uvidíte. .NET skousne i horší programátory, než by skousnul C++, to je ostatně jeho výhoda, že nemá takové nároky na znalosti a schopnosti programátora jako C++ třeba. Tudíž vše je připraveno k tomu, aby v blízké době byli .NET programátoři hůře placeni.

    V Pythonu jsou psány jak aplikace, tak skripty. To samé umožňuje .NET. Ale nechci se tu hádat, já prostě viděl dost aplikací a některé jsem i napsal. Je to komfortnější a rychlejší, než .NET. Spousta lidí to ví a přesně tak to používá.

    Rozdíl je ten, že .NET prostě huláká do světa neustále jak je svělej a jak to převálcuje, mnoho jiných prostředků jako třeba Python prostě nekecá a dělá. Nemají možná takový marketink ale efektivitu vývoje mají více, než výtečnou.

    Tím toto téma uzavírám, můj čas je cennější, než přesvědčovat někoho, že neexistuje nic jiného, než .NET, nebo Python, nebo C++.