Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Třetina českých e-shopů má bezpečnostní problémy od martyd420 - Jedním nejčastějším nešvarem je, že uživatelský účet =...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 1. 2020 18:13

    martyd420

    Jedním nejčastějším nešvarem je, že uživatelský účet = e-mailová adresa.
    To ale není nešvar. Nešvar je, že třeba zde na rootu si nemůžu dát jako login svůj email a jsem nucen vymýšlet si nějakou "přezdívku", kterou se budu přihlašovat, což pro mě je náhodný string (dle místních pravidel tohleto můžu, támhleto už nemůžu...), jelikož nikde jinde to nepoužívám, žádný nickologin nemám. Email je unikátní identifikátor, současně nutný pro např. obnovení hesla a tak by to měl být vždy primární přihlašovací údaj.
    V případě eshopu pak vyžaduje komunikaci ten eshop - zaslání dokladu po platbě, atd..
    Osobně opravdu nenávidím registrace, kde je zavináč, nebo tečka v loginu bráno jako nebezpečný znak a i rootu jsem odolával až do zavedení povinné registrace. Ne že bych dřív nechtěl, několik registrací jsem měl, ale nikdy jsem si nezapamatoval co jsem vyplnil jako login, jelikož mě to nenechalo můj login použít a na email to nereaguje.
    Vrcholově absurdní nešvar je pak více registrací (loginů) na jeden email..
    Nechci někoho nutit, třeba tady asi ta komunuikace není potřeba, takže by email ani nemusel být... ale to není důvod to jiným zakazovat :) Je to nejunikátnější dostupný údaj, téměř nezapomenutelný, jako stvořený pro přihlašování :)