Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Třetina českých e-shopů má bezpečnostní problémy od Bleble - Celý ten článek je jen PR nějakého pána,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 1. 2020 11:31

    Bleble

    Celý ten článek je jen PR nějakého pána, co si říká bezpečnostní expert. Posuzuje tam i naprosto nepodstatné věci, které nemají s bezpečností nic moc společného a při jejich implementaci může dojít k omezení funkčnosti u spousty zákazníků. A eshop je od toho aby prodával a ne vysvětloval lidem, že si mají koupit nové PC, vystudovat IT obor a korektně si nastavit systém.

    Dále k příspěvkům ohledně zasílání hesla na email. Nevidím v tom žádný problém. Pokud si dá někdo na eshop heslo, které má i k nějaké důležité službě, tak je prostě hlupák. Naopak spoustu zákazníků ocení, že heslo si při opakovaném nákupu najde v emailu a nemusí řešit reset hesla atd.

    K příspěvkům ohledně osobních údajů. Eshop musí znát fakturační a dodací údaje a uchovávat je 5 až 10 let a říkají to zákony o účetnictví a o DPH, kdy jste povinni uchovávat doklady a není to v rozporu s GDPR. A celé právo na výmaz je nesmysl, jelikož musíte zaevidovat žádost o výmaz společně s údaji, které vymažete. Takže je na jedné straně vymažete a jinde zase zavedete.