Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Tři ze šesti členů představenstva Mozilly rezignovali od Bert - Existují odlišné koncepty: -Mít s někým sexuální poměr -Žít s...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 3. 2014 13:27

    Bert (neregistrovaný)

    Existují odlišné koncepty:
    -Mít s někým sexuální poměr
    -Žít s někým v partnerském vztahu
    -Mít na to státní razítko, který silněji mění právní pohled na ty subjekty (neomezuješ se na lidi, tak budu psát raději subjekty), kteří spolu žijí. Z pohledu státu je prostě zvláštní právní režim.

    Tady absolutně není diskuze o tom, že by někdo někomu bránil s někým žít. Tady je diskuze o tom, na jaké všechny druhy partnerství se má ten zvláštní právní režim vztahovat.
    Ty píšeš, jakýkoliv svazek inteligentních subjektů mají mít nárok na zvláštní právní režim - a kdo nesouhlasí, tak je magor. A to považuješ za toleranci - no to je pěkné.

    A mimochodem - proč máš problém se zvířaty? Zvířat se nikdo neptá, jestli se mnou chtějí žít. Mohu jich mít kolik chci a neobratlovce mohu i bez omezení zabíjet. Obratlovce některé zabíjet mohu, některé ne přímo, ale když chci, tak je (až na výjimky) mohu nechat zabít kompetentní osobou.
    Ale ty máš pocit, že kdybych si to zvíře vzal (tedy vstoupil s ním do nějakého dalšího právního vztahu, kromě již existujícího právního vztahu vlastnictví), že bych mu nějak ublížil? Prosímtě a jak?
    Jenom pro jistotu připomínám, že právní režim manželství nezadává žádná práva ohledně pohlavních styků.

    Čili, kdo nesouhlasí se svatbou člověka s robotem, tak je magor - ale v se svatbě se psem mě chceš bránit...