Hlavní navigace

Názor k článku
TrueCrypt je bezpečný, potvrzuje i druhá část auditu od Filip Jirsák - Vaše úvaha je zajímavá, nicméně je v rozporu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 4. 2015 7:09

    Filip Jirsák
    Stříbrný podporovatel

    Vaše úvaha je zajímavá, nicméně je v rozporu s fakty. Autoři TC již dříve žádali o finanční podporu na vývoj TC, ale nemělo to žádný efekt. Myslím, že autoři TC byli natolik inteligentní, že si odpustili další kolečko - "končíme, nedokážeme se o to dál zodpovědně starat a vedle toho vydělávat na rodiny" - "ne, nekončete, my vás podpoříme" - a zase nic.
    Ad určitě by nedoporučovali BitLocker, určitě tu stránku nedělali o svobodné vůli - jak už jsem psal v této diskusi několikrát, radši než byste změnil vlastní názor, vymýšlíte podivuhodné konstrukce o všehoschopné totálně neschopné NSA a autorech TC, ze kterých se najednou stali úplní hlupáci.

    Mimochodem, je přece úplně jasné, že TC má pod palcem NSA. Protože:
    * kdyby vývoj TC pokračoval, je to jasným důkazem toho, že tam NSA má zadní vrátka a chce, aby TC lidé používali a nepoužívali něco jiného, kam se NSA nedostane,
    * kdyby byl vývoj TC ukončen se stručným oznámením, viz váš komentář,
    * kdyby byl vývoj TC ukončen se podrobným vysvětlením, znamenalo by to, že ukončení vývoje naplánovala NSA a dodala i podrobné vysvětlení, protože autoři TC by přece tak podrobné vysvětlení nesepisovali, neměli by k tomu žádný důvod,
    * a kdyby byl vývoj TC ukončen tiše, tj. bez nějakého prohlášení, akorát by nebyly vydávány nové verze, byl by to jasný důkaz nátlaku NSA, která autorům nedovolí pokračovat.

    Jak vidíte, všechny možné varianty vývoje TC znamenají, že v tom má prsty NSA. Akorát u té poslední varianty by to chvíli trvalo, než by na to konspirační teoretici přišli, sami by si toho nevšimli, musel by do nich někdo šťouchnout.