Hlavní navigace

Názor ke zprávičce UK odmítlo bezpečnou cestu Juliana Assange do nemocnice od Lael Ophir - Proč? Assange zveřejnil tajné materiály, přestože věděl, že...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 10. 2015 23:50

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Proč? Assange zveřejnil tajné materiály, přestože věděl, že jsou tajné. Navíc ty materiály neobsahovaly nic co by opravňovalo jejich zveřejnění.

    O Assangovi ovšem mluví i jeho další aktivity. Například "dokument" Collateral Murder. Ten popisuje smrt dvou novinářů pracujících pro Reuters. Přidali se v Bagdádu ke skupině ozbrojené AK47 a RPG (tj. nebyla to žádná "domobrana"), a nebyli nijak označení jako novináři. Amíci hledali skupinu které po nich střílela, a teleobjektiv jednoho z novinářů si spletli s mířícím RPG. Assange dostal leaknuté video, vystříhal z něj některé pasáže, pohodlně zamlčel že šlo o ozbrojenou slupinu, a nazval to "Collateral Murder". Podle vlastních slov bylo jeho cílem "manipulovat a vytvořit maximální politické dopady".

    Za mě Assange patří před soud. Manning už tam byl(a), a dostal(a) 35 let. Když někdo vynese tajné informace, navíc ve velkém rozsahu a bez dobrého důvodu, nemám s takovým trestem nejmenší problém.