Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Ukažte prohřešek proti user experience a vyhrajte od anonym - Gnome a KDE se snažím nemíchat, nemám rád...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 5. 2010 0:31

    bez přezdívky

    Gnome a KDE se snažím nemíchat, nemám rád ten mix GTK a Qt aplikací (je těžké to nastavit tak, aby obojí vypadalo stejně – ani qtcurve není všespasitelné). Ale ne vždy to jde.
    Amarok – vadí mi na něm např. obří vrchní panel s ovládacími prvky. Nevím, zda to již vývojáři změnili, ale naposled tam bylo takové „soukolí“ podobné jedné řadě olympijských kruhů a v každém jeden ovládací prvek (play/pause, stop, next, …).
    Jako další závada KDE4 by mohly být brány notifications – něco tak velkého a otravného jsem již dlouho neviděl.
    Mozillí aplikace se v KDE chovají spořádaně a ani je k tomu nemusím nabádat. Pouze v Gnome nedokáží přebrat nastavení vykreslování fontu a vypadají tedy jako pěst na oko (pokud jim nepomůžete malým skriptem).
    HW konfigurace (dle „novoty“):
    1.) AMP Phenom II X4 965 – 3.4 GHz, 4 – 8 GB DDR3 RAM (jak je třeba jinde), Asus M4A89GTD PRO USB3 s integrovaným Radeon HD 4290 (tady bych to dával za vinu nedodělaným xf86-video-ati ovladačům).
    2.) Lenovo TP R61, C2D@2.1 GHz, 2 GB RAM, Nvidia Quadro 140 NVS (nouveau i closed ovladače – nouveau subjektivně lepší výkon při běžném použití).
    3.) Asus EEE 1000H – jen doplněk, u toho tu pomalost nezazlívám, ten je pomalý vždy.
    S KDE3 jsem problém neměl, byl jsem velký zastánce a velmi spokojený uživatel. Kritizuji KDE4.
    A nevidím důvod, proč nemixovat KDE/Qt a Gnome/GTK aplikace dohromady – to by snad nikdy nebyl a neměl by být problém. Na linuxovém desktopu snad nejde rozumně používat pouze jedno-toolkitově zaměřený systém.