Takze vysledkem bude nejaky prumerny recept? Mnoho hodnotitelu z lidu = nekonzistentni hodnoceni. Tzn. zajimave veci budou srazet konzervativci, podprumerne veci budou nadhodnocovat lide s mene vyvinutou chuti. Vysledny recept bude ovlivneny i tim jak se narod dobre vyspal, jaky je den v tydnu, jestli bylo horko nebo ne.
Velko-objemova vyroba sama o sebe kvalitu neznizuje, ale velko-objemovo vyrabane piva su vacsinou vyrabane tak, aby si ich kupovalo co najviac ludi, teda aj ich chutovy profil byva menej vyrazny aj ich vyrobne naklady byvaju mensie, aby sa mohli predavat lacnejsie.
Hlavne teda v Cechach a na Slovensku. V Belgicku napr. existuju aj velkovyrobne, ktore vedia robit aj ine typy piva ako obycajny leziak a neboja sa nahodit cenovku trochu vyssie...
Větší blbost jsem dlouho nečetl, ale v jednom máte pravdu. Nedosáhnou, protože při cestě na dno zkrachují dříve, než toho dna dosáhnout. Gambrinus není pivo, ale chcánky.
Je pivo a Pivo, ale třeba máte jen dvě chuťové buňky, přičemž ta druhá zůstává v záloze a nemá cenu to vysvětlovat.
Dvakrát chmelený, nepasterizovaný a nefiltrovaný 14° ležák sice jen tak něco netrumfne, ale i běžné 12° ležáky z malých pivovarů jsou o parník dál, než masově produkované patoky. A když říkám chmelený, tak tím myslím chmel, nikoliv "chmelové produkty".
Hahaha, dobře natočená G10 je dobrý pivo na slušný pokec nebo fotbal v hospě. Za večer jich nasaješ klidně deset a dojdeš domu po svých. Zatímco ty dvojitý čtrnáctky podle mě dáš na pohodu maximálně dvě a po třetí si dáváš tak sodovku páč už nemůžeš. Jo a krom toho pivo co se nečepuje do pulitrů neni podle mě pivo - toliko k "řemeslnejm" pivovarům co si hrajou na hogofógo.
A jinak chcánky jsou ten bud, coors light nebo miler lite a podobný. Český piva jsou snad kromě krušovic celkem dobrý všechny.
A víno, které se neprodává v krabici, není víno? ;-)
Souhlasím s tím, že spousta "řemeslných" pivovarů je zbytečných a je kolem toho spousta snobismu a hipsterských tanečků. Na druhou stranu druhů piva je tradičně docela dost a ta Tvoje gambáčová idyla je fakt na okraji. Osobně mám nejraději pít piva po třetinkách, když jich hospoda nabízí víc, zkusit všechny vzorky v rozumném pořadí, dát si jídlo, zvolnit a docucat to do zavíračky. Nevidím důvod "dát 10 piv a odejít po svých", ale uznávám, že v mladším věku se to stávalo. I tupláky se pily a odcházelo se po svých, otázkou je, proč to dělat, že...
Za večer jich nasaješ klidně deset a dojdeš domu po svých.
No tak tady je ta příčina... Kdo se potřebuje prolívat za večer 5 litry, je jasné, že nemůže pít normální pivo, ale nějaký levný ředěný něco.
Normální pitný režim průměrně silného muže je někde kolem 4 litrů tekutin za den. Proto je lepší si zajít na třetinku kvalitního 14° nebo jednu velkou 12°, kde si člověk užije tu chuť a popíjí v klidu. A neodchází z hospody jak napuštěná vana, co protýká u každýho patníku a přes nafouknutý pupek si ani nevidí, kudy to ukapává ;-)...
-> PH:
Každý soudruh podle svého vkusu. Já jsem pivo dlouho odmítal, protože mi připomínalo taková ta dělnická hovada, co za komárů v prosmraděných knajpách nižší cenové skupiny klopila jedno za druhým. Tato „kultura“ zákazem hulení v knajpách naštěstí vymizela. Pivu moc nerozumím, ale dle mě jako soudruha kvalita českého(!) piva je v poslední době tak dobrá, že najít hnusné české pivo je problém (výkřiky „nejlepší je xy, ostatní jsou s*ačky“ beru jako fanouškovské, to neberu vážně). Mimochodem pivo piju zásadně z vinné koštýřky se stopkou (a vím proč).