Hlavní navigace

Názor ke zprávičce USA zakázaly vládním zaměstnancům používat produkty Huawei a ZTE od Lael Ophir - Ad Turci prokazatelne min 2x varovali ze jsou...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 8. 2018 16:41

    Lael Ophir

    Ad Turci prokazatelne min 2x varovali ze jsou teroristi na ceste a dokonce jim uvedli i jmena tech magoru - Ano, po útocích se často dohledá, že existovalo nějaké varování. Bohužel těch varování přichází velká spousta, a není možné někoho zavřít jen protože by podle nejmenovaných zahraničních zdrojů mohl v budoucnu potenciálně představovat problém.
    Nicméně subject byl jiný. To že se na nějakém činu podílí občané nějaké země nijak neimplikuje, že se tak děje se souhlasem nebo vědomím té země. Například v Německu katoličtí kněží znásilnili spousty dětí, a nevinil bych za to německou vládu.

    Ad AMERICKY INVESTIGATIVNI NOVINARI V RAMCI FOIA SE DOPIDILI ZE PENTAGONU CHYBI 500AUT A NA TISKOVCE SE GENERALA ZEPTALI KDE TY AOUTA JSOU - zkuste to nalinkovat z nějakého důvěryhodného zdroje, ne od Adama "Crackpot" Curryho a Johna "Buzz-Kill" Dvoraka, a rád se na to kouknu.

    Ad máte nějaké důkazy, že by Amíci vzali obklíčené bojovníky ISIS a přepravili je to Afganistánu? me tohle rekli Iracani co tam maj rodiny a sledujou irackou TV - Wow, tak to jistě bude pravda ;)
    Ad puvodni nadseni z americkeho osvobozeni uz davno vyprchalo - Tomu celkem věřm, ale bohužel se i na příkladu ISIS ukazuje, že se o svou zemi sami nejsou schopni postarat.
    Ad nemluve o tech 3/4 mil mrtvych civilistu... - Ze kterých ovšem naprostou většinu zabili Iráčané. Kdo je nutil, aby se začali vzájemně zabíjet jako zdivočeká zvěř? A kdo nutil šíity, aby začali šlapat do sunnitech skoro stejně drsně, jako Saddám (sunnita) šlapal po šíitech? A proč proboha formují desítky milic, včetně těch vedených kleriky(!)? K tomu je také někdo nutí? Oni to rádi hází na Američany, židy, "Křižáky" a nevím koho ještě, ale přiznejme si to: největším problémem Iráčanů jsou Iráčané, a obecně největším problémem Arabů jsou Arabové.

    Ad genocida Tatarů vs původní americké obyvatelstvo - Jistě, jenže zatímco vy s klidem napíšete že Krym byl odjakživa Ruský, tak mě by ani ve snu nenapadlo tvrdit, že daná část Severní Ameriky odjakživa patřila USA. Navíc jistá (podotýkám menší) část problémů amerických domorodců nejde za Evropany. Spousta jich pomřela na choroby zavlečené z Evropy, a spousta jich podlehla alkoholu, do kterého je nikdo nenutil.

    Ad falšování voleb - OK, zkuste mi nalinkovat z důvěryhodného zdroje něco k problému v USA. Já mám k Rusku krásný histogram, který ukazuje, jak to vypadá, když volební komise po celé zemi dostanou zadání "strana United Russia musí dostat u vás 50%, u vás 55%, u vás 60%" atd. Volební komise z toho udělají méně okatá čísla jako 50.2%, 54.7%, 61.6% apod. Totéž u volební účasti, a stejně také u prezidentských volbeb. A takhle to pak vypadá vynesené v grafu. Všimněte si těch krásných špiček po pěti procentech.
    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/64/2011_Duma_votes.svg
    https://arxiv.org/pdf/1205.0741.pdf

    Ad v Kalifornii maj takovej bordel ze muzes hlasovat na falesnej ridicak, a neexistuje povinnost prokazat pri volbach US obcanstvi... - V USA hlavně neexistuje federálně žádná povinnost mít doklad totožnosti. Celých 11% voličů nemá vládou vydaný doklad totožnosti s fotografií, který čím dál častěji u voleb vyžadují. Nejčastěji nemají řidičák ani jiný doklad s fotkou staří a chudí, tedy voliči domokratů. A světe div se, požadavek na prokázání totožnosti protlačují hlavně republikáni. Takže 70-letá černá volička pojede hromadnou dopravou (která v US prakticky neexistuje) sto kilometrů na úřad, který je otevřený třeba jen každou pátou středu v měsíci (tj. čtyři dny v roce!) od 08:15 do 16:00 (Sauk County). Nakonec tedy zbavíte miliony lidí možnosti volit, aby se vyřešil fakt veliký problém - údajně až 31 falešných hlasů na miliardu hlasovacích lístků. Ale když to sníží počet hlasů pro demokraty, tak proč ne, že? ;) Například Alamaba přijala zákon o nutnosti prokázat u voleb totožnost, a pak "pro jistotu zavřela" i řadu poboček DMV v chudších čtvrtích, kde lidé mohli dostat řidičák. Mimochodem John Oliver moc pěkně ukazuje, jak někteří proponenti zákonů o photo ID hlasují v parlamentu jménem kolegů, což tomu dodává nádech frašky.
    https://youtu.be/rHFOwlMCdto?t=648
    https://en.wikipedia.org/wiki/Voter_suppression_in_the_United_States#Photo_ID_laws

    Zeď na hranici s Mexikem je dost nesmysl, protože když postavíte 15-metrovou zeď, někdo si přinese 16-metrový žebřík. A hlavně je to *velmi* drahá záležitost. Zvlášť pro zemi ve které neexistuje mateřská dovolená (celá třetina žen se vrací do práce do 3 měsíců po porodu; polovina žen s dítětem pod rok věku pracuje), 30 milionů lidí nemá zdravotní pojištění, 60% osobních bankrotů je způsobených účty za zdravotní péči (přitom většina těch lidí měla pojištění), 14% populace dostává potravinové lístky (food stamps) atd.
    https://www.youtube.com/watch?v=DLVdi14ECCc

    Ad Na Ukrajine Americani predevsim nemaj co pohledavat.....Je to suverenni stat a nikdo je tam nezval - Já myslel že s tanky na Ukrajinu vpadli Rusové, ne Američané :). Amíci samozřejmě mají na Ukrajině co dělat. Obě strany si vybíraly, s kým si potřesou pravicí. A ukrajinští politici si s politiky z US i EU potřásali pravicemi velmi rádi.

    Ad Schröder byl nemecky kancler ne prezident a sefuje Nordstreamu - Ano, kancelář a nikoliv prezident, máte pravdu, moje chyba. Šéfuje projektu NordStream, plus se stal předsedou představenstva ruské společnosti Rosneft. Vy ale tvrdíte, že když syn Joe Bidena sedí ve správní radě kyperské firmy působící na Ukrajině, tak to má dokazovat, že tam Amíci provedli převrat. Žádná důkaz ale nemáte.

    Ad si to radeji od nekoho prelozit - nenechte se vysmát :). Upřímně je pro mě často těžší mluvit česky, než anglicky.

    Ad me je fuk kdo je poslickem zpravy= me zajima OBSAH zpravy a ten porovnavam s jinejma zpravama o stejnem tematu ale z jinych zdroju - Důvěryhodnost zprávy závisí na ověřitelnosti fakt a/nebo důvěryhodnosti zdroje. Když budete srovnávat obsah pohádek, nebo částí bible a dalších náboženských knih, nebo třeba konspiračních teorií, tak jistě najdete řadu věci, které "do sebe zapadají". Jenže problém je v tom, pocit "to do sebe zapadá" nijak negarantuje, že je informace pravdivá. A je to ještě horší. Když se tím totiž necháte unést a neověřujete důsledně fakta, tak si snadno můžete postavit mentální obludnost toho typu toho co jsem vám ukazoval vyfocení na nějakém okně, náboženské víry apod. Podotýkám že tohle je celkem zásadní věc, kterou si vy zřejmě vůbec neuvědomujete.

    Ad Zadny takovy zdroje TY nemas k dispozici - Pokud máte na mysli to že neposlouchám ujeté podcasty Adama "Crackpot" Curryho a Johna "Buzz-Kill" Dvoraka, jiné "nezávislé zdroje" šířící nepodložené nesmysly, nebo propagandu ruské státní TV, tak máte samozřejmě pravdu. Konkrétně Curry + Dvorak jsou velcí příznivci konspiračních teorií, a pro mě mají nulovou důvěryhodnost. Chápu že vám je takový styl "uvažování" blízký. Tak si to užívejte, a pořiďte si alobalovou čepici :)
    Ad zjistis ze sis vyslouzil titul mistniho posuka a saska - Pokud hledáte takovou osobu, začněte u zrcadla :). Na rozdíl od vás nevěřím každé konspirační teorii, která se mihne kolem.
    Ad Curry&Dvorak maj tisice posluchacu po cely zemekouli ktery jim jeste NAVIC POSILAJ DOBROVOLNE SVOJE prachy - Prachy posílají lidé i autorovi Aeronetu. Co to má jako dokazovat? A 1+1=42, protože lidé poslali peníze tomu kdo to tvrdí? ;)