Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Ušetří změna pozadí Google elektrickou energii? od DelphyM - No, to mi teda budes muset lip vysvetlit,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 7. 2007 19:03

    DelphyM (neregistrovaný)
    No, to mi teda budes muset lip vysvetlit, kdyz tomu tak rozumis.
    To ze LCD neni CRT nebo plazma, tak blbej nejsu... Jeste vim, ze treba u plazmy vyzaruje kazdy bod svetlo podle toho jak ma byt barevny a svetly (a taky, ze se vypaluje stat.obraz) a tudiz by se usetrilo pri tmavem podkladu.
    Nicmene u LCD se sviti za (nevim cim), udajne porad stejne a tek.krystaly se ruzne stelujou a pak propousti ruznou intenzitu svetla a barvy.
    Ale ze bych si u LCD vycajdal nakou vybojku, tim, ze bych si na ntb posteloval jas na LCD, tak to vubec nechapu. A jestli se tomu rika regulace podsviceni.... tak fajn. Tak si holt na ntb steluju intenzitu podsviceni. Ale at se to nazyva jak chce, tak kdyz to mam na max, tak mi to vytriska baterii velmi brzy. A kdy to mam na max jsou pripady ze pracuju na slunci a jeste mam tmavy pozadi. A vysvetli mi, jak si tim odvarim vybojku? Xces rict, ze menit intenzitu podsviceni je pro vybojku nebezpecne? A proc by to mel by default kazdy ntb? (radsi do toho nebudu plist normalni LCD monitor, kde se reguluje snad uplne vsechno)

    Ci-li jsem tim celym xtel rict, ze tmave pozadi by v ere LCD monitoru (jako ze ted beze sporu je), spise vedlo k vetsi spotrebe el.energie.