Hlavní navigace

Názor ke zprávičce V NIX.CZ zlobí jeden ze switchů od Trident - Problem kolikrat je, ze clovek by sakra chtel...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 8. 2013 12:38

    Trident (neregistrovaný)

    Problem kolikrat je, ze clovek by sakra chtel hned dil vymenit ale vendor to nepovoli ani nejlepsimu zakaznikovi.
    Na druhou stranu u telco operatora zazijete vymenu jedne strany spoje jen diky castym nahodnym zmenam v parametrech "pro jistotu".

    Dulezite je mit moznost izolovat problemovou cast od bezproblemove. Coz jde za predpokladu ze neni naborena failover logika reseni ktera by to mela zajistovat ze. Pruser u tehle velkych reseni je ze jsou tak nechutne draha, ze nemate vedle ve stojanu stejny prvek do ktereho muzete postupne prepojovat problemovou cast. Nekdy dokonce tak nechutne draha, ze nemace celou skatuli v cechach ale objednava se na zakazku extra letadlem ze zahranici.
    Ultimativni duvera ve vendora ze izolace vadne casti bude fungovat vzdy v ramci dodaneho reseni se vyplaci jen v pripade ze je schopen kryt skody v ramci sveho SLA;)

    Zrovna u tehle velkych reseni ma urcita analyza i sve vyhody. Storky kdy technik po vymene skolo vsech desek je stale na miste a zbyva uz jedine vymena celeho backplane boardu nejsou vyjimecne.

    Nebo: Ten sitovej prvek pri selhani pusti provoz zkrz. A zkouseli jste to pred nasazenim do produkce? Ne v prirucce tenhle test neni. Ale pisou ze to tak pry funguje... Ke ktery verzi firmwaru jsi studoval prirucku? Ma ten board firmware dle compatibility matrixu k main boardu kdyz byl 2 roky na sklade a board je novy? Provedli jste testovani kdyz vytrhnete kabel a umre modul? Ne. Provedli jste testovani kdyz je port up ale data netecou na druhou stranu? Ne.
    Takove prakticke blbosti ale je to ze zivota. Neco co akademik nepochopi, ale clovek praktik ktery to potom od zakaznika odnese a ma "cit pro stroje" hned chytne.