Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Ve Velké Británii je cenzurována Wikipedie od Lael Ophir - Nejsem velkým znalcem žen, ale přesto vím, že...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 12. 2008 2:39

    Lael Ophir (neregistrovaný)
    Nejsem velkým znalcem žen, ale přesto vím, že nemáte pravdu. Ženy jsou v období menstruace citlivé (emotion), mají zvýšenou potřebu dotýkání a hlazení, a často chuť na sex (možná vám to jen nepřiznají). Emoce, včetně možné přecitlivělosti, jsou důsledkem změny hladiny hormonů (pokles hladiny progestogenu má nejspíš účinky na neurotransmitery). Zvýšená chuť na sex a potřeba dotýkání jsou důsledkem zvýšeného prokrvení pohlaví. Věřte mi, že tu zvýšenou chuť na sex nesou ženy dost obtížně. Kdybyste žil ve Francii, ženy by se s vámi o tom bavily otevřeněji.

    Naprostý souhlas, predstava sexu muze s muzem je vetsine spolecnosti odporna. Ovšem představa, že spolu mají sex vaši rodiče, vám jistě také není příjemná. Jak je nějaká věc příjemná jednomu člověku nutně nevypovídá o tom, jak je příjemná jinému. O promiskuitě homosexuálů nemám čísla, ale věřím, že je vyšší, než je běžné. Pedofilie je naopak u homosexuálů naprosto výjimečná (skoro bych řekl, že více výjimečná, než u amerických knězů - můžeme to klidně rozebrat).

    K tomu "proti přírodě" mohu konstatovat je tolik, že homosexuální chování bylo pozorováno u 1500 živočišných druhů, a u 500 bylo dobře zdokumentováno. Bonobo jsou masivně promiskuitní, a sex je používají jako pozdrav, řešení konfliktu, i k usmíření. Prostituce byla popsána u tučňáků a šimpanzů. Orální sex provozují ovce, primáti a hyeny. Asi je zbytečně pokračovat - zvířata mají pestrý sexuální život.

    A že je homosexualita proti bohu? Já jsem se vás ptal, jestli věříte ve stvoření světa v sedmi dnech, chůzi po vodě, proměnu vody ve víno, neposkvrněné početí a další věci tak, jak jsou popsány v Bibli. Jste zjevně inteligentní člověk, a musíte přece vidět, že tahle otázka odhaluje zásadní trhlinu vašeho světonázoru. Oba víme, že pod zemí jsou kostry dinosaurů (asi jste je viděl), staří izraelité mýtus o stvoření opsali (linkoval jsem), po vodě se chodit nedá (můžete sám zkusit), voda se ve víno nemění, a ženy jsou těhotné v důsledku soulože. Co s tím rozporem? Protože jestli není pravda, že byl svět stvořen za 7 dní, etc etc, tak co dalšího z Bible není pravda? Pokud jste starší, může být pohodlnější si takové otázky neklást, a spokojeně dožít v bludu. Ale opravdu to chcete?

    Město Sodoma údajně leželo na břehu Mrtvého moře. Jistě víte, že to je spolu s Wadi Arabah součástí East African Rift, a může tam docházet k velkým zemětřesením. Jestli město Sodoma existovalo, mohlo ho zničit zemětřesení. Že by ale Bůh zničil Sodomu, jak je psáno v bibli, to vidím jako *krajně* nepravděpodobné. Předpokládá to totiž existenci Boha (neprokázáno) a ještě faktickou správnost biblického popisu (neprokázáno, a zjevně neprokazatelné).

    Říkal jste, že následovat Ježíše člověku nemůže uškodit. As a matter of fact, může. Zkuste na chvíli připustit, že by Bible mohla být jen stará kniha mýtů, žádný Bůh neexistoval, a vám ho jen naočkovali rodiče (nebo schopný kněz). A vy byste zabíjel homosexuály proto, že se nechovají tak, jak je psané v nějakém zákoníku dávno zaniklé civilizace, starém *dva* *tisíce* *let*. To by přece bylo stejně hrozné, jako kdyby někdo zabil vás, protože si neholíte hlavu (což možná přikazuje jiná kniha), nebo protože si holíte vousy (muslimové holení neradi). Na tomhle vidíte, že je naopak VELMI důležité si důkladně rozmyslet, jestli váš náhled na svět nemá zásadní trhlinu. Takže jak to vidíte s těmi 7 dny, chůzí po vodě atd.?

    Ještě krátce. Své dítě bych do školky vedené třemi homosexuály možná dal, ale přiznávám, že bych se rozmýšlel. Homosexualita je neobvyklá, ale hlavně nikomu neškodí, neumíme s těmi lidmi nic udělat (léčit je), a není nijak nakažlivá. Homosexuální sajty a časopisy se mi nelíbí, a souladu s pravidly svobody projevu je prostě ignoruji.