Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Vivaldi vyzývá Microsoft, aby neomezoval ostatní prohlížeče od Sibyla - Jo, zašel extrémně daleko, naneštěstí se to dalo...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 1. 2017 6:21

    Sibyla (neregistrovaný)

    Jo, zašel extrémně daleko, naneštěstí se to dalo čekat. A lepší to nebude.

    Poté, co mu cestu proklestil (před uživatelem admin nepřístupný) systém Apple (iphone) s facebook šmírováním a dorazil to "don't be evil" Google s androidem (v praxi reálně uzavřený + superšmírování + hromadka na mobilech tak, jak je win hromadka na desktopu), tak bylo na spadnutí, že MS musí totéž, jinak zemře. Bleah. Škoda, ale cesty zpět není (jak je vidět např. na Google). Linux v této cestě pokračuje také, distra co "dělají věci za hloupé uživatele" jsou koncáků oblíbená (protože nenáročná). Velké neforemné služby systému (systemd, ..) totéž v bledě modrém, na nižší úrovni.

    Pro corporate stále bude mít MS nějakou extra předraženou (+ individuální výrazné slevy) variantu /možná i blokovanou nějak jinak, aby jednoduše nešlo pro koncáky/, kde si to budeš moci ohlídat. Ale nic pro běžného usera či menší firmy.

    Masy to pálit nebude (viz android), po skončení w7 (a to myslím morálním či hw kde běží, ne nutně ukončení podpory) s klidem většina koncáků přejde na w10+. Tak jako přešla z XP na w7, tak jako si nechává nacpat DRM stáleběžící šmírovací služby (steam, origin, ...)
    (steam