Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Vyšlo Ubuntu 10.04 LTS "Lucid Lynx" Alfa 3 od Ravensun - Bfu nemá čas se „prokousávat“. Ten čas raději...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 2. 2010 17:42

    Ravensun (neregistrovaný)

    Bfu nemá čas se „prokousávat“. Ten čas raději stráví čekáním na novou verzi *buntu o které ví že vychází každý půlrok ;) Takže si pak snadno a rychle může ověřit zda už se něco „nerozchodilo“.
    Já jsem právě za Ubuntu vděčný. Je to distro které si mě získalo právě tím, že když jej chci nainstalovat, tak stačí nabootovat do liveCD spustit instalaci a zatím brouzdat netem. To například u klasického Debianu pokud vím nejde.
    Bfu je vděčné za grafická klikátka. Cítí se při tom líp (mluvím z vlastní zkušenosti) než li při „klikání“ v textovém instalátoru. Také u BFU je rozšířené, že linux je příkazová řádka, no a přiznejme si, že při instalaci Debianu to může tak vypadat. Navíc nedejbože když zapomenou při své klikací střeštěnosti odškrtnou při instalaci volbu „instalovat grafické prostředí“. To by se jim pak samozřejmě jejich obava „potvrdila“.
    Já osobně proti Debianu a jiným distribucím nic nemám. Zrovna v poslední době po zkoušení se mi začíná Debian líbit čím dál víc (běží mi ve virtuálu).
    Takže nemůžu s vámi sdílet názor. Myslím, že Ubuntu je právě jedno z mála distribucí které rozšířilo linux mezi lidi. Ano Je tu ještě opensuse a Mandriva, ale ruku na srdce, mají obě distribuce tak aktivní fórum kde mohou BFU pokládat dotazy a nemusí většinou na odpovědi čekat ?