Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Vývojáři v Silicon Valley místo klasické stravy často zvolí proteinový prášek od Sten - Pravděpodobně se to stalo takto: Používáte malé dávky glyfosfátů....

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 5. 2015 13:42

    Sten (neregistrovaný)
    Pravděpodobně se to stalo takto:
    1. Používáte malé dávky glyfosfátů. Některý plevel se stává odolný, ale neodolný plevel stále přežívá a konkurence od něj je stále velká, takže se ten odolný (který na svou odolnost musí vynakládat vyšší úsilí než neodolný plevel) nešíří.
    2. Nasadíte GMO s vyšší odolností proti glyfosfátům.
    3. Zvýšíte dávky glyfosfátů; dostal jste se přes práh, kdy rostlina musí být odolná, aby vůbec přežila.
    4. Přežije jen plevel, který je odolný; protože nemá konkurenci od nepřizpůsobeného plevelu, rychle se šíří.

    Jestli to něco dokazuje, tak to, že GMO odolnost je blbost v tom, že deklarované výhody velmi rychle zmizí, protože škůdci i plevel se přizpůsobí.