Hlavní navigace

Názor ke zprávičce WD MyBook Live aktualizované vyjádření od Miroslav Šilhavý - @Václav Dvořák Nikdy jste doma nehledal věc, kterou jste...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 7. 2021 22:21

    Miroslav Šilhavý

    @Václav Dvořák

    Nikdy jste doma nehledal věc, kterou jste s jistotu před pěti lety měl, ale teď nevíte, kde je? U výrobců je to stejné. Pokud by měli delší dobu držet podporu, tak musejí mít produkt neustále v aktivním portfoliu. Mít dostatek vzorků pro další vývoj. Mít zdrojáky neustále přeložitelné. Mít lidi, co si pamatují, jak to bylo kdysi vyrobené. Nebo to mít všechno zaznamenané, a po létech postavit tým, který to přečte, opraví, otestuje, vydá. To stojí peníze.

    Stejně tak stojí peníze upravovat hardware a software pro univerzálnost. Otevřít flashování = problémy s reklamacemi, kde kdo si to odpálí. Problémy s licencemi, na každou věc musíte mít zjištěno, zadokumentováno a uloženo, že máte právo zveřejnit. To stojí taky peníze.

    Takže ano, klidně mohou být záruky ze zákona delší, ale projeví se to zase někde jinde. Např. ve zpomalení vývoje a v ceně.

    Dlužno poznamenat, že výrobci, kteří dávají delší záruky a mají i lepší reputaci existují. Ale lidi to nekupují, dávají přednost nízké ceně.