Hlavní navigace

Názor k článku
Windows 10 podle StatCounter poprvé předběhly Windows 7 od Jarda_P - Jasně. Přijdu do Alzy a vidím notebook za...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 2. 2018 23:47

    Jarda_P

    Jasně. Přijdu do Alzy a vidím notebook za 5000 Kč a nenapadne mě, že nebude fungovat a nevydrží tak dlouho, jak notebook za 20, 30 nebo 40 tis. Kč.

    Lze ocekavat, ze levny stroj vydrzi mene, i kdyz obcas opak je pravdou. Co ale ocekavat nelze, je to, ze to vyrobce doda s parametry, ktere sice podle MS dostacuji, ale v praxi ani nahodou. A co BFU ceka jeste mene, je to, ze co po koupi jakztakz jelo, se po pul roce neda pouzivat. Vemte si priklad Widli XP. Nepamatuju se, kolik byly puvodni pozadavky MS, ale po par letech uz ani 256 MB nestacily, nezbytne minimum bylo 512 MB RAM.

    A s Vistou na 1 GB RAM se dodavaly i stroje, ktere sestakove nebyly. Ostatne po par letech tenhle ojeb vyrobci zopakovali s netbooky s 1 GB RAM a Widlemi 7. To byla naprosta katastrofa.

    A to nemluvím o tom, že mám ten skvělý nápad, že na místo sice dražšího, ale pro mě pracujícího odborníka, který by mi mohl poradit, jdu se poradit do supermarketu, kde je jediným cílem prodat cokoliv, co zákazník unese.

    Tak jiste, uz vidim BFU, jak chodi do kramu s najatym odbornikem, ktery jim s koupi poradi. Se divim, ze odborne HW poradce jeste nenapadlo zridit si pred supermarkety boutique, kde by nabizeli poradenstvi pro BFU.