Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Windows 7: zabiják Linuxu? od mambo - S udivem procitam celou diskuzi a spoustu veci nechapu. Opravdu...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 7. 2009 17:59

    mambo (neregistrovaný)

    S udivem procitam celou diskuzi a spoustu veci nechapu.

    Opravdu ma tolik lidi problem s Linuxem? Ja jsem do noveho laptopu, kde byly Visty, vlozil DVD Ubuntu, nekolikrat klikl mysi na OK a za par minut jsem byl v krasnem operacnim systemu, kde vsechno fungovalo, jak melo, nic me neotravovalo pozadavkem na vlozeni nejakeho serioveho cisla, nic nepadalo a vsechen HW jel hned jak mel. Vybral jsem si FreeSans jako defaultni UI font a vypada to naprosto dokonale.

    Kde jsou vsechny ty ovladace? Opravdu se jeste v dnesni dobe musi neco stahovat nebo instalovat z CD? Vzdyt to jsou vsechno vetsinou USB serial zarizeni, na ktere staci jeden ovladac a to usb_serial ;) A ten je v kernelu uz nekolik let. PCMCIA kartu od O2 jen zasunu a NetworkManager me hned automaticky pripoji.

    Fn tlacitka, zadny problem. Naprosto dokonala je moznost kombinace s Meta (Win) tlacitkem (to je to mezi Ctrl a Altem). Po naklikani nekolika klavesovych zkratek se mysi opravdu dotknu jen v grafickem malovatku. Instalace software? Jak si mam pamatovat, kde stahnu prohlizec obrazku? V Synapticu zatrhnu GwenView, kliknu na Install a je tam. Upgrade celeho systemu jednim kliknutim v te stejne aplikaci.

    Neverim, ze OS postaveny na QuickDOS (pozdeji okopirovan Billem a pojmenovan jako MS-DOS), system, ktery dodnes nepouziva opravdovy multi-tasking, ale tzv. pseudo-multi-tasking, dokaze tolik, co Linux. A nikdy me o tom nepresvedcil.

    Ano, presvedcil me o tom, ze dokaze misto jedne uzitecne veci nabidnout tuny nesmyslnych aplikaci a ikonek na cisteni pocitace, odstranovani skodliveho software, misto toho, aby se vyvojari zamerili na bezpecnost a jak tomu skodlivemu software predejit. Proc je v dnesni dobe tolik spamu? Protoze kazdy, kdo ma dnes kabelovku, tak k ni pripoji svuj pocitac s deravym systemem windows a jen kouka, ze i kdyz se na netu podival jen na TV program, tak behem tydne prekrocil FUP…

    Ted vazne: jsem programator, pocitace nepouzivam na zabavu, ale pouze k praci. Nemam cas preinstalovavat system, nemam cas resit viry, nemam cas resit trojany, nemam cas resit zpetne lomitko (nejnebezpecnejsi znak, jaky jsem v zivote videl). Potrebuju, aby muj pocitac fungoval 24 hodin denne a aktualizoval jen to, co ja chci a kdy ja chci. Nepodvrhoval mi genuine.dll apod. Proto pouzivam Linux. 100%.

    A nemam problem. Nesedim u pocitace, pokud nepracuju. Nepreinstalovavam. Neshanim antiviry, firewally ani nejnovejsi OS vychazejici z 8 let stare koncepce.

    Je to jako laserova operace na oci.

    Kdo na ni nebyl, neuveri jaky pocit to je a jak se cloveku ulehci.

    A pratele, kterym Linux nainstaluji, uz nechteji zpatky.

    Taky otevreli oci…