Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Windows Subsystem for Linux přináší lepší propojení s Windows od Lael Ophir - Ad Titanic... Je to támhle dole, tam, jak...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 10. 2016 19:51

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Ad Titanic... Je to támhle dole, tam, jak bylo potřeba nasadit Linux subsystem - to máte na mysli libc? Jo, to je fakt věc na které budoucnost Windows stojí a padá :)

    Ad už to ve vývoji pomalu jinak nejde... obzvláště při pomyšlení na nástup IoT - jak podle vás souvisí podpora linuxových binárek na Windows desktopu s IoT? Mimochodem celý Internet-of-Trash založený převážně na Linuxu bude ještě velký bolehlav.
    https://www.root.cz/clanky/postrehy-z-bezpecnosti-lehce-napadnutelne-iot-zarizeni/

    Ad takových <> je ten jejich Win ekosystém plný a pak přijdeš z Lin. a první hledíš, pak se směješ, pak nadáváš - ovšem podobně uživatel Windows kritizuje nesmysly na Macu, nemluvě o Linuxu. Nebo myslíte že když se já začnu zajímat kde najdou dokumentaci platformy, a na Linuxu je odpovědí "všude různě po netu, a mimochodem záleží co si představujete pod slovem platforma, protože žádná standardní nebo zaručená sada funkcí neexistuje", tak mě to nepřipadá ujeté? Nebo že když se zeptám "jaké API mám zavolat abych zjistil jestli můj daemon běží, a případně ho spustil, a jaké API mám zavolat abych přidal uživatele nebo změnil IP adresu síťového interface", a odpověď je ve všech zmíněných případech "takové API vůbec nemáme", tak začnu skákat radostí? Práce na Linuxu se v podstatě skládá z WTF momentů. Jediný rozdíl mezi námi je v tom, že vám řada věcí přijde jako standard a ne WTF moment.

    Mimochodem "kvality" Linuxu jsou tak skvělé, že například Google u Androidu tvrdě opatchoval kernel, a nahradil všechno včetně libc, driverů a grafického stacku. A teď to vypadá, že Google pošle Linux do kytek úplně, protože staví OS určený pro desktop i embedded nasazení, kompatibilní s Androidem. Asi v Googlu už přišli na to, že mít ChromeOS na "desktop", Android na telefony a tablety a Linux na servery, s tím že překryv API je prakticky nulový, není úplně ideální situace.
    http://www.tomshardware.com/news/google-fuchsia-new-operating-system,32475.html