Hlavní navigace

Názor ke zprávičce XMir už šlape stejně rychle jako X.Org od Libor Šedivý - To je argumentace panečku. Já vám linux nevnucuji....

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 9. 2013 21:38

    Libor Šedivý

    To je argumentace panečku. Já vám linux nevnucuji. ;) Mnoho věcí, co jste popsal, jde i v Linuxu. Jen to jde JINAK. A jsou lidi jako vy, kteří vše, co je ne-MS odsuzují. ;) Jen to tak rozeberu, co jste napsal:

    Systém s kravinami od výrobců má mraky lidí, je to problém. Na druhou stranu, ač to není přímá vina MS, těch pár prográmků navíc nemůže přeci položit systém! Je to k zamyšlení. Proč je možné, že mám spuštěno mraky aplikací a služeb na notebooku a práce není výrazně pomalejší? Hm? Zajímavé. Zato Win7 chrochtá a ač je na prvním pracovním notebooku moc nepoužívám, stejně se začínají zpomalovat, zato Ubuntu jede čím dál tím rychleji. Zajímavé. PS - OOo skoro nepoužívám, rychlostí opravdu neoplývají, plně mi stačí cloud - Google Apps, když už.

    S nastavením restartů je to fakt, to vám neberu.

    Můžete mi vysvětlit, co je špatného na klauzuli LIMIT? Nepoužívám ji zrovna často, protože i ona má svá úskalí, ale např. pro stránkování v seznamech nevím co jiného použít. ;) Jistě přijdete s tím, že mám používat nějaký super hyper prográmek (typicky stovky MB), který mi povolí službu, která je podporová jistým MS Share Klikátkem. :-D Ne fakt, díky. Mám rád vše out of box.

    Co se týče podpory HW, tam je to různé, nicméně není to chyba vyloženě Linuxu, to je na delší diskuzi. I Win8 mají problémy s HW (Ano, chci provozovat i 10 let starý PC, nejsem prase, co vyhazuje ntb každé 2 roky, jelikož zastaral a ajťáci jsou líní psát kvalitní sw).

    Remote Desktop - nikdy mi nefungoval, za to veškerá konkurence ano - nemožně snadné nastavení. ;) ;) Psát něco v NETu - děkuji nechci. :-) Existuje spousta jiných jazyků s podobnou funkčností - Python, Java, ale i to PHP (jojo, dnes je moderní na něj nadávat, ale používá ho většina hostingů a zákazníky prostě -nezajímá-, že existují lepší řešení).

    Co se týče GIMPu - hlavně že tam není ten šílený ribbon. ;) Mě vyhovuje ovládání právě v těch meníčkách, ne mít na vše praštěné ikonky. Možná GIMP neumí vše, ale vzdávám hold všem lidičkám, co jej často bez nároku na honorář tvoří. ;) Myslím, že zvládne skoro vše, co běžný uživatel k životu potřebuje. To, že neumí pár fíčurek, to je mi fuk, na webový vývoj je super a dosahuji s ním lepších výsledků než kolega s PS.. ;)