Hlavní navigace

Názor ke zprávičce XMir už šlape stejně rychle jako X.Org od Sten - Systém s kravinami je dobré přeinstalovat z instalačních...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 9. 2013 20:13

    Sten (neregistrovaný)

    Systém s kravinami je dobré přeinstalovat z instalačních médií. A ještě lepší je koupit si počítač s certifikací Microsoft Signature, tedy bez bloatwaru.

    A je takových počítačů víc než těch, které jdou koupit bez OS?

    Na rychlost Windows jsem si stěžoval jsem když jsem měl notebook s pomalým 2.5" diskem a 1GB RAM. Málo paměti a pomalý disk jsou věci, které dovedou výkon zabít.

    Na co vlastně Windows potřebují gigabajt paměti, když nic nedělají?

    Windows se zpomalují jen pokud přidáváte SW, který se spouští při startu.

    Nebo pokud si to přidají Windows samy při nějaké aktualizaci.

    Nebo myslíte že jsou tam nějací permoníci, kteří zpomalují práci? :)

    Třeba prefetcher ještě ve Windows XP tohle uměl ;-) Jestli to mají i novější Windows nevím, protože je nepoužívám.

    Ad klauzule LIMIT - naučte se používat kurzory.

    Místo OFFSET 100000 LIMIT 10 projít (a přenést) těch sto tisíc záznamů přes kursor, tomu se říká v Redmontu řešení? Mimochodem je docela vtipné slyšet tohle řešení od člověka, co kritizuje round-tripy v X11. Asi jste ještě neviděl ty round-tripy, co dělají kurzory :-)

    Ad Remote Desktop nefungoval - možná jste ho neměl povolenou vzdálenou správu na stroji, ke kterému jste přistupoval :)

    Anebo ten počítač někdo v tu chvíli zrovna používal. Skvělá vlastnost Windows.

    Python s tvorbou bloků whitespacem je špatný vtip

    Že to říká zrovna člověk, co se ohání usability testy, které Python celkem často vyhrává :-) Jinak pokud je Python špatný vtip, tak fakt nevím, jak nazvat PowerShell.

    Java je celkem pěkný jazyk, ale jako platforma je proti .NETu velmi chudá (zkuste z Javy zjistit, jestli běží ve Windows servis daného jména, nebo přečíst hodnotu z Registry), pořád děravá, a k tomu pomalá

    Apache Commons Daemon, který na rozdíl od .NET nefunguje jen ve Windows ;-) Číst registry lze taky. Samozřejmě multiplatformní API bude těžko něco takového standardizovat (aneb: kdy se v .NETu dočkáme standardizovaného ladění výkonu karet nVidia?).

    .NET je tak stejně děravý jako Java

    PHP připomíná když pejsek a kočička vařili dort, ale pro kovboje je to asi dost dobré

    Oproti čemukoliv od Microsoftu to má neuvěřitelně snadné nasazení, a proto se používá daleko víc než cokoliv od MS

    Ad ribbon - aha, a kolik těch menu a toolbarů byste chtěl mít? Ve Wordu 2003 bylo 31 toolbarů, 19 taskpanes, a pár set položek menu, organizovaných do třech úrovní (například Tools/Language/Set Language), kde ta třetí úroveň menu vyžadovala práci s myší s chirurgickou přesností. Kam byste chtěl přidat nové funkce? Do menu čtvrté úrovně menu, nebo udělat rovnou menu ve 4D? :) Prostě už nejsme v roce 1990, a aplikace toho umí tolik, že se to do menu nedá rozumně nacpat.

    Co je na MacOS tak jiného, že tam Word dodnes jde přepnout do klasického menu a potom používat?

    Autorům Gimpu bych za všechny uživatele, kteří radši kupují komerční konkurenční SW za těžké peníze (včetně Photoshopu za desítky tisíc), než by používali příšerný Gimp zdarma, vzkázal následující: napište konečně slušný interface, který nebude zdobit GUI Halls of Shame, nebude se uvádět v kurzech ergonomie GUI jako odstrašující příklad, nebude pomalý jako slimák a bude psaný podle potřeb *uživatele*. Pokud na to nemáte, tak proboha jděte dělat cokoliv co vám jde lépe.

    Který GUI Hall of Shame máte na mysli? Já znám akorát třináct let neaktualizovaný Interface Hall of Shame a tam se to Microsoftem jenom hemží ;-)