Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Začala konference LinuxDays, sledujte živé streamy od Michal Kubeček - Málokdy je příležitost udělat skupinku tak, že to...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 10. 2023 9:54

    Michal Kubeček

    Málokdy je příležitost udělat skupinku tak, že to za prvé vypadá autenticky a současně se všichni koukají do objektivu.

    Spíš skoro nikdy. Normální člověk se nedokáže dívat do objektivu, myslet na to, že je focen, a tvářit se přirozeně. Nakonec ani ty modelky se netváří přirozeně, jen při tom vypadají dobře. Ostatně je to vidět i v té galerii R. France: jediný, u koho bych řekl, že se tam tváří přirozeně, je Václav Havel na poslední fotce - a zrovna ten se (ne náhodou) do objektivu nedívá. Osobně daleko radši vyfotím někoho tak, že se sice dívá mimo objektiv, ale má přirozenou a zajímavou mimiku, než aby se mi křečovitě usmíval do objektivu.

    Co se galerií z LinuxDays týká, primární problém je IMHO kvantita, kvalita je pak spíš důsledek. Ať se na mne autor (nebo redaktor nebo kdo to má na svědomí) nezlobí, ale ~200 fotek je na reportáž strašně moc. Na webu akce, kde si to najdou zájemci, budiž, ale jako reportáž na Rootu by 20-30 bohatě stačilo. Takhle jsem si celkem jistý, že výrazná většina z těch, kdo galerii (kteroukoli z těch dvou) otevřeli, ji stejně neprošla zdaleka celou. Kdyby jich bylo těch dvacet, mohly to být jen ty, u kterých je jasné proč ano, takhle to spíš působí, jako by byly zařazeny všechny, u kterých nebylo hned jasné proč ne (a bohužel i pár takových, u kterých to jasné je). Jako bonus by si s nimi autor mohl dát i trochu víc práce; ve výsledku by to IMHO konferenci prokázalo daleko lepší službu.