Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Začala konference LinuxDays, sledujte živé streamy od Michal Kubeček - Určitě je potřeba namíchat různé typy záběrů, jak...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 10. 2023 14:31

    Michal Kubeček
    Určitě je potřeba namíchat různé typy záběrů, jak se o tom mluví třeba v tomhle videu; samozřejmě je potřeba to přizpůsobit typu akce, na LinuxDays asi nebude moc prostoru pro pózující skupinky VIP. Nějaké celkové záběry určitě ano, jen je potřeba dávat pozor, aby byly dost různorodé, klidně bych tam dal např. i nějaký záběr na budovu zvenku. Momentky k tomu taky patří, ale musejí vypadat trochu zajímavě, i když je to na linuxové konferenci určitě těžší než na nějaké narozeninové party. A nakonec ani ty detaily bych nezatracoval, jen je potřeba si pečlivě vybírat to nejzajímavější.

    Ale nakonec se to všechno stejně odvíjí od toho počtu. Vyprodukovat z takovéhle akce 200 opravdu zajímavých fotek, to je nejspíš nadlidský úkol. Takže je potřeba být při výběru mnohem tvrdší. Ono je dobré podívat se na to pohledem čtenáře: nad dobrou fotkou budu chtít strávit aspoň, řekněme, 10 sekund, 2000 sekund je přes půl hodiny, tak dlouho u reportážní galerie nebude trávit skoro nikdo. A určitě je příjemnější zážitek si za pět minut projít třicet zajímavých fotek než listovat dvěma stovkami, z nichž se možná tak u každé desáté zastavím, abych si ji opravdu prohlédl.