Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Zaměstnanci Tesly byl nabízen milión dolarů za infikování počítačů malware od - - - @Miroslav Šilhavý "Přesto nezabanujete celou zemi, prostě se vypořádáte...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 9. 2020 11:54

    - - (neregistrovaný)

    @Miroslav Šilhavý

    "Přesto nezabanujete celou zemi, prostě se vypořádáte jen s těmi, o které jde."

    A tvrdím snad něco takového? Přestaňte mi laskavě přisuzovat co jsem neřekl a pak to milostivě vyvrace.

    "Spojovat toto téma s tématem migrace je prostě nonsense."

    Ne není. Prostě s lidmi přichází i jejich kultura a problémy. Kdyby k nám přicházelo/mi­grovalo miliony ortodoxních křesťanů, tak uvidíme zase jiný trend. Kdyby k nám přicházely miliony budhistů, tak uvidíme zase jiný trend. Ta (nynější) migrace o které mluvíte je akorát urychlená a tím pádem se i prostředí mění rychle a z toho jak se ta ona kultura projevuje v celku vlastně celkem logicky plyne i to co se nyní děje u nás. Je úplně jedno, jestli, jak a proč a s komu přišijete vinu, trend a výsledek je celkem jasný a pozorovatelný na celém světě.

    S prohibicí bych to nesrovnával, tam je trend i postata jiná, jediná společná věc je slovo "zákaz" a to je málo.. Musíte si uvědomit, že v případě migrace, kultur atd. se nebavíme nutně o lineárním systému a bavíme se také o jevech, kdy někdy hodně záleží spíš na extrémech a někdy ne. Typicky: mlčící většina může být dobrá základna/podpora, ale v případě problému vám nepomůže. Tady neplatí věci jako |-1| = 1. Záleží i na intenzitě.
    Faktem ale nadále zůstává, že různé oblasti, jejich kultury a polečenství se projevují různě. Některé lépe, některé hůře. To je normální a normální je nechtít příliv trendů "hůře". Co není normání je nutit lidi myslet si a říkat, že žádné hůře neexistuje.

    3. 9. 2020, 11:56 editováno autorem komentáře