Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Zaměstnanci Tesly byl nabízen milión dolarů za infikování počítačů malware od Miroslav Šilhavý - Prostě s lidmi přichází i jejich kultura a...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 9. 2020 12:13

    Miroslav Šilhavý

    Prostě s lidmi přichází i jejich kultura a problémy. Kdyby k nám přicházelo/mi­grovalo miliony ortodoxních křesťanů, tak uvidíme zase jiný trend. Kdyby k nám přicházely miliony budhistů, tak uvidíme zase jiný trend.

    Ano, ale na tom nevidím nic špatného. Evropa i Amerika jsou úspěšné jen díky tomu, že se zde mísily kultury a ze všech se bralo to dobré. V posledních třiceti letech jsme (podle stejné logiky) čelili invazi západní spotřební kultury.

    Musíte si uvědomit, že v případě migrace, kultur atd. se nebavíme nutně o lineárním systému a bavíme se také o jevech, kdy někdy hodně záleží spíš na extrémech a někdy ne.

    No vidíte, a tady jsme konečně u jádra problému a zde si prostě můžeme říct, že na to máme odlišný pohled.

    Abychom to začali zakončovat: migrace mi nevadí. Proti zločinnosti je potřeba bojovat a nevidím souvislost mezi tématy "migrace" a "zločinnost, resp. nevidím souvislost mezi tím, že jedno by se dalo zakázat a druhé tím vymýtit. Možná ne Vy, ale spousta prázdných lebečních dutin si to myslí a populisté tuto zkratku rádi přiživují (do nezaplněných mozkoven je lehké nacpat kdejakou hovadinu).